Quantcast

4-metės dukros nuskandinimu įtariama motina dar ligoninėje: svarbus sprendimas – vėliau

  • Teksto dydis:

Praėjusią savaitę savo keturmetę dukrą namuose Vievyje, vonioje, galimai nuskandinusi motina tebėra stebima medikų.

Šį faktą portalo kauno.diena.lt žurnalistams antradienį patvirtino prokuratūros atstovė Gintarė Vitkauskaitė-Šatkauskienė.

„Moteris šiuo metu yra medikų priežiūroje, gydymo įstaigoje“, – sakė ji.

Pasak G. Vitkauskaitės-Šatkauskienės, dėl kardomosios priemonės įtariamajai bus sprendžiama vėliau, atsižvelgiant į moters sveikatos būklę bei ikiteisminio tyrimo metu gautus duomenis.

Kaip anksčiau rašė lrytas.lt, šį kraupų nusikaltimą galimai įvykdžiusiai motinai įtariamas psichikos sutrikimas. Taip pat, kaip teigiama, mergaitės motina, pranešusi, kad vonioje nuskendo jos dukra, atsisakė vaiką gaivinti.

Portalui kauno.diena.lt praėjusį penktadienį susisiekus su Bendrojo pagalbos centro (BPC) atstove Vilma Juozevičiūte, pastarojo fakto ji sakė negalinti nei patvirtinti, nei paneigti, nes tai – ikiteisminio tyrimo medžiaga.

Prokuroras prašė atiduoti įtariamąją į ekspertizės įstaigą ir laikyti iki ekspertizės akto pateikimo prokurorui.

„Prokuroras pagal Baudžiamojo proceso kodekso 141 straipsnį kreipėsi į teismą, prašydamas įtariamąją atiduoti į specialią sveikatos priežiūros įstaigą trims mėnesiams. Teismas atmetė prokuroro pareiškimą dėl įtariamosios atidavimo į specialią sveikatos priežiūros įstaigą“, – BNS sakė teismo atstovas Giedrius Janonis.

Teismas nusprendė, kad pagal minėtą Baudžiamojo proceso kodekso 141 straipsnį į specialią sveikatos priežiūros įstaigą įtariamąją galima atiduoti tik tada, kai teismo psichiatrijos ekspertizė nustato, kad įtariamasis dėl psichinės ligos yra pavojingas visuomenei.

„Nagrinėjamu atveju tokios teismo psichiatrijos ekspertizės ir tokios išvados šiuo metu dar nėra. Taigi šiuo metu nėra ir BPK 141 str. numatyto pagrindo ir sąlygų atiduoti įtariamąją į specialią sveikatos priežiūros įstaigą“, – paskelbė teismas.

Jo manymu, kol byloje nėra paskirta ir atlikta teismo psichiatrijos ekspertizė bei atliktos įstatyme numatytos ekspertizės skyrimo procedūros, nėra teisinio pagrindo įtariamąją atiduoti ir į ekspertinę įstaigą.

Primename, pranešimas apie tai, kad Elektrėnų savivaldybėje, Vievyje, namuose rastas mirusios, galimai nuskandintos, mergytės kūnas, pareigūnai gavo balandžio 6 d. apie 15.50 val.

„Į įvykio vietą buvo išsiųstos policijos pajėgos bei medikai, kurie apie 16 val. konstatavo mergaitės mirties faktą“, – sakė Vilniaus policijos atstovė Julija Samorokovskaja.

32 metų įtariamoji paguldyta į ligoninę. Įtariama, kad motina vonioje paskandino savo ketverių metų dukrą. Pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl savo artimojo giminaičio ar šeimos nario nužudymo, už tai baudžiama laisvės atėmimu nuo aštuonerių iki 20 metų arba laisvės atėmimu iki gyvos galvos.

Apie nelaimę sužinoję aplinkiniai gyventojai buvo šokiruoti. „Mažą vaiką paskandinti motinai, kaip čia nešokiruos? Galima išprotėti. Jie turėjo tik tą vieną mergaitę“, – LNK žurnalistams sakė jaunos šeimos kaimynė.

„Sakė, kad moteris – tvarkinga. Visada būdavo su vaiku. Daugiau aš nieko nemačiau. Tik mačiau, kai vyras namą vienas remontavo“, – pasakojo kita moteris.

„Niekas netikėjo, kad čia taip gali būti“, – stebėjosi jaunas vyras.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių