Quantcast

Mažametę dukrą nužudžiusiai Vievio gyventojai prokurorai siūlo skirti priverstinį gydymą

  • Teksto dydis:

Vilniaus apygardos prokuratūra ketvirtadienį baigė ikiteisminį tyrimą dėl Vievyje įvykdyto mažametės mergaitės nužudymo, savo dukrą nužudžiusi moteris nebus teisiama, nes jai nustatytas psichikos sutrikimas.

Kaip ketvirtadienį pranešė prokuratūra, įvertinęs ikiteisminio tyrimo metu surinktus duomenis prokuroras Vilniaus apygardos teismui perduotoje byloje prašo moteriai taikyti priverčiamąsias medicinos priemones.

Iškvietimo į Vievį policijos pareigūnai ir greitosios medicinos pagalbos medikai sulaukė balandžio 6-osios pavakarę.

Tuomet, kaip pranešė Policijos departamentas, apie 15.50 val. Elektrėnų savivaldybėje, Vievyje, namuose rastas mirusios, galimai nuskandintos, penkerių metų mergytės kūnas.

32 metų įtariamoji buvo paguldyta į ligoninę.

Vilniaus apskrities policijos atlikto ikiteisminio tyrimo metu nustatyta, kad mažametę vonioje nuskandino jos motina. Atsižvelgiant į moters sveikatos būklę, po sulaikymo ji buvo prižiūrima medikų specializuotose gydymo įstaigose.

Tyrimo metu įtariamajai buvo skirta stacionari teismo psichiatrijos ir teismo psichologijos ekspertizė, ją atlikę specialistai pateikė išvadas, kad dėl psichikos sutrikimo moteris nusikaltimo įvykdymo metu negalėjo suvokti veikos pavojingumo ir valdyti savo veiksmų.

Specialistai konstatavo, kad moteriai rekomenduojamas priverstinis gydymas – stacionarinis stebėjimas specializuotoje psichikos sveikatos priežiūros įstaigoje bendro stebėjimo sąlygomis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių