Pereiti į pagrindinį turinį

Premjeras: G.Kazakevičiaus kelionė į Naująją Zelandiją buvo klaida

2011-08-23 21:22 diena.lt inf.
Ministras pirmininkas Andrius Kubilius ministro pirmininko kanclerio pirmojo pavaduotojo kelionę į Naująją Zelandiją vertina kaip klaidą.

Premjeras Andrius Kubilius, anksčiau tvirtinęs, kad Ministro pirmininko tarnybos (MPT) vicekancleris Giedrius Kazakevičius per komandiruotę į Naująją Zelandiją "tikrai dirbo", antradienį pareiškė, kad ši valdininko kelionė buvo klaida.

"Ministras pirmininkas Andrius Kubilius ministro pirmininko kanclerio pirmojo pavaduotojo kelionę į Naująją Zelandiją vertina kaip klaidą ir dėl jos apgailestauja", - teigiama antradienį išplatintame MPT pranešime.

Interviu Lietuvos radijui A.Kubilius pasakė, kad tokia kelionė yra vienetinis atvejis, įvykęs nepakankamai įvertinus, jog kelionės būtinumą bus sunku paaiškinti žmonėms tokiu metu, kai dėl krizės reikia taupyti. Premjeras patikino, kad ši klaida paskatins dar labiau taupyti ir dar atidžiau vertinti valstybės išlaidų pagrįstumą.

Premjeras pabrėžė, kad nemažai nuveikta siekiant "realistiškai konstruoti" šalies finansų politiką, pavyzdžiui, apkarpant įvairias išlaidas ir pertvarkant valstybės tarnybą pavyko sumažinti biudžeto deficitą.

A.Kubiliaus teigimu, taupymo politika turi būti tęsiama. Artimiausiu metu planuojama pertvarkyti visos valstybės tarnybos atlyginimų sistemą.

Užpraėjusią savaitę kilo skandalas paaiškėjus, jog MPT vicekanclerio Giedriaus Kazakevičiaus ir Strateginio valdymo departamento planavimo ir stebėsenos skyriaus vadovės Eglės Rimkutės išvyka į Naująją Zelandiją kainavo 30-40 tūkst. litų. Šioje maždaug 16 tūkst. kilometrų nuo Lietuvos esančioje šalyje MPT kanceliarijos darbuotojai turėjo perimti valstybės valdymo patirtį.

Prezidentė Dalia Grybauskaitė savo ruožtu pirmadienį pareiškė labai blogai vertinanti šią Ministro pirmininko kanceliarijos atstovų išvyką. Ji teigė tokį požiūrį pirmadienį išsakiusi premjerui.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų