Pereiti į pagrindinį turinį

Premjeras jaunimo stovyklos Dieveniškėse šūkius vadina dviprasmiškais

2011-08-18 10:06 diena.lt inf.
Andrius Kubilius dviprasmiškais pavadino liepos pabaigoje Šalčininkų rajone surengtos tautinio jaunimo stovyklos šūkius.

Premjeras Andrius Kubilius dviprasmiškais pavadino liepos pabaigoje Šalčininkų rajone surengtos tautinio jaunimo stovyklos šūkius ir paragino susimąstyti, ar jie atitinka deklaruojamą meilę Lietuvai.

"Tai, kaip tai buvo aprašyta spaudoje, kėlė labai dviprasmiškų minčių, todėl aš manyčiau, kad jauni žmonės, siekiantys demonstruoti savo patriotizmą ir meilę Lietuvai, turėtų labai rimtai pagalvoti, ar kai kurie jų šūkiai, lozungai, skambantys labai dviprasmiškai, yra tinkami, ar jie atitinka Lietuvos konstitucinę dvasią ir ar jie atitinka meilės ir rūpesčio Lietuva reikalą, kurį bandoma afišuoti kaip labai gražų ir skaidrų", - ketvirtadienį Žinių radijui sakė Vyriausybės vadovas.

Kiek anksčiau kelios jaunimo organizacijos pareikalavo A.Kubiliaus paneigti pranešimą dėl stovyklos Dieveniškėse, kuriame jis netinkamais pavadino stovyklos šūkius.

"Apgailestaujame, kad net valdžios atstovų pranešimuose atsirado tiesos neatitinkanti informacija apie senajai baltų kultūrai skirtą jaunimo stovyklą Dieveniškėse. Reikalaujame ištaisyti klaidą ir paskelbti tikrus faktus, kad stovykla buvo skirta latvių ir lietuvių kalbų mokymuisi, o humoro forma buvo siūloma muilu išsiprausti burną tiems, kurie keiksis stovykloje", - rašoma nevyriausybinių organizacijų, kurios skelbiasi padedančios stiprinti Lietuvos gynybinius pajėgumus, koordinacinės tarybos pareiškime, paskelbtame rugpjūčio pradžioje.

Vyriausybės spaudos tarnyba žiniasklaidoje pasirodžius informacijai apie Dieveniškėse surengtą stovyklą "Mūsų šaknys - baltai", kurios vienas šūkių buvo - "Ačiū Dievui(-ams), kad gimiau BALTAS!", išplatino pranešimą, kuriame tokie šūkiai pavadinti nepriimtinais ir nederamais.
Ministro pirmininko tarnybos išplatintame pranešime tarp stovyklos šūkių buvo minimas ir "grasinimas "ūkišku muilu išplauti burną" kalbantiems slavų ir germanų kalbomis", tačiau stovyklos rengėjai sako tai esant dezinformacija.

Lietuvos tautinio jaunimo sąjunga stovyklą, kurią kritiškai įvertino premjeras, Šalčininkų rajone, Dieveniškėse, surengė liepos pabaigoje. Organizatorių skelbimu, projektas Dieveniškėse "Mūsų šaknys - baltai" rengiamas jau antrus metus.
Finansavimą stovyklai - 8 tūkst. litų - skyrė Kultūros rėmimo fondas.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų