Pereiti į pagrindinį turinį

JAV ragina Libijos opoziciją neleisti plėšikavimo Tripolyje

2011-08-23 13:18 diena.lt inf.
JAV prezidento Baracko Obamos administracija ragina sukilėlių vadovybę užkirsti kelią plėšikavimui ir galimiems keršto aktams Libijos sostinėje Tripolyje.

JAV prezidento Baracko Obamos administracija ragina sukilėlių vadovybę užkirsti kelią plėšikavimui ir galimiems keršto aktams Libijos sostinėje Tripolyje, antradienį rašo laikraštis "The Los Angeles Times".

JAV vadovybė nuogąstauja dėl scenarijaus, pagal kurį vyko įvykiai užgrobtame Bagdade 2003 metais.

Tada Irako sostinė smarkiai nukentėjo nuo plėšikautojų veiksmų. Be to, JAV kariams nepavyko greitai atimti ginklų iš gyventojų, ir vietos ginkluotos grupuotės viena su kita pradėjo aiškintis senus santykius, pažymi "The Los Angeles Times".

Todėl B.Obamos administracija primygtinai pataria opozicionieriams stipriau saugoti karinius sandėlius, paimtus iš Libijos lyderio Muamaro Kadhafi šalininkų.

Manoma, kad sandėliuose gali būti cheminių ginklų, taip pat daug reaktyvinių granatsvaidžių, ir jeigu jie patektų į teroristų rankas, gali būti tragiškų padarinių.

"B.Obama ir JAV valstybės sekretorė Hillary Clinton asmeniškai susisiekė telefonu su opozicinės Libijos nacionalinės tarybos vadovais, ragindami neleisti, kad kiltų sumaištis Libijos sostinėje", - rašo laikraštis.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų