Pereiti į pagrindinį turinį

B. Obama: grįžtu nusiteikęs ryžtingai ir įkvėptas darbo

2012-11-07 16:08

JAV prezidentas Barackas Obama trečiadienį paryčiais pareiškė savo džiūgaujantiems šalininkams, kad Jungtinėms Valstijoms „geriausia – dar ateityje“, užsitikrinęs antrąją kadenciją ir įveikęs respublikoną Mittą Romney.

Sakydamas pergalės kalbą savo rinkimų kampanijos štabe Čikagoje, prezidentas, su kuriuo buvo jo žmona Michelle (Mišel) ir dukros Sasha bei Malia, dar kartą priminė temas, akcentuotas prieš rinkimus - jis žadėjo kovoti už viduriniąją klasę ir Amerikos svajonę.

„Šiuose rinkimuose jūs, Amerikos žmonės, priminėte mums, kad nors mūsų kelias ir buvo sunkus, o mūsų kelionė buvo ilga, mes vėl atsitiesėme. Mes atsikovojome savo kelią, - B.Obama sakė šimtams džiūgaujančių šalininkų. - Savo širdyse žinome, kad Jungtinėms Amerikos Valstijos geriausia dar ateityje.“

B.Obama sakė kalbėjęsis su M.Romney ir pasveikinęs respublikoną ir jo kampanijos partnerį Paulą Ryaną (Polą Rajeną) dėl „atkaklios kovos per kampaniją“, taip pat pažadėjęs, kad su buvusiu Masačusetso gubernatoriumi aptars kelią į priekį.

„Galbūt mes įnirtingai kovojome, tačiau tik dėl to, kad giliai mylime šią šalį ir labai rūpinamės jos ateitimi, - pažymėjo B.Obama. - Ateinančiomis savaitėmis taip pat tikiuosi susėsti su gubernatoriumi Romney ir pasikalbėti, kur galėtume dirbti kartu, kad vestume šią šalį į priekį.“

B.Obama ištiesė rangą palaikiusiems jo priešininką per itin įtemptą kampaniją, sakydamas: „Ar pelniau jūsų balsą, ar ne - aš jūsų klausiausi. Aš iš jūsų mokiausi. Padarėte mane geresniu prezidentu.“

„Su jūsų istorijomis ir jūsų kova grįžtu į Baltuosius rūmus, nusiteikęs labiau ryžtingai ir labiau nei bet kada įkvėptas darbo, kurį ten reikės nuveikti, ir ateities, laukiančios priešakyje, - pridūrė jis. - Nepaisant visų sunkumų, kuriuos patyrėme, nepaisant visų nusivylimų Vašingtone, niekada neturėjau daugiau vilčių dėl mūsų ateities. Niekada neturėjau daugiau vilčių dėl Amerikos.“

B.Obama padėkojo savo rinkimų kampanijos darbuotojų ir savanorių armijai, kurios pastangos užtikrino jo perrinkimą antrai ketverių metų kadencijai, vadindamas šiuo žmones „geriausia kampanijos komanda ir savanoriais per politikos istoriją“.

Baigdamas savo kalbą, B.Obama užsiminė apie tolesnius savo programos tikslus, nepaisant besitęsiančio politinio paralyžiaus dėl partinių rietenų Vašingtone, pasisakydamas už ateitį, kuriai „nekeltų grėsmės niokojanti šylančios planetos galia“.

„Tikiu, kad galime kartu pasiekti šią ateitį, nes nesame tokie susiskaldę, kaip leidžia manyti mūsų politika. Nesame tokie ciniški, kaip įsitikinę žinovai. Esame didesni, nei individualių ambicijų suma“, - pažymėjo jis.

„Kartu su Dievo malonės pagalba, tęsime mūsų kelionę į priekį ir priminsime pasauliui, kodėl būtent mes gyvename didingiausioje šalyje. Ačiū tau, Amerika. Telaimina tave Dievas. Telaimina Dievas Jungtines Valstijas“, - sakė prezidentas.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų