Pereiti į pagrindinį turinį

R.Santorumas sieks tapti respublikonų kandidatu į prezidentus

2011-06-07 17:02
R.Santorumas sieks tapti respublikonų kandidatu į prezidentus
R.Santorumas sieks tapti respublikonų kandidatu į prezidentus / Scanpix nuotr.

Buvęs JAV senatorius Rickas Santorumas pirmadienį patvirtino sieksiantis tapti respublikonų kandidatu į prezidentus ir ateinančiais metais mėginti pakeisti dabartinį šalies vadovą demokratą Baracką Obamą.

53 metų R.Santorumas, anksčiau buvo trečiasis pagal rangą respublikonas Senate ir vienas iš iškiliausių abortų priešininkų, tačiau labai abejotina, ar partija jį išrinks savo kandidatu.

Apie šiuos planus jis paskelbė per Respublikonų partijos renginį savo gimtojoje Pensilvanijos valstijoje, taip pat patvirtino sieksiantis būti išrinktas prezidentu, kalbėdamas per nacionalinę televiziją pirmadienio rytą.

Kalbėdamas ant apygardos teismo pastato laiptų R.Santorumas apkaltino B.Obamą siekiant suvaržyti amerikiečių teises, prievarta brukant nacionalinės sveikatos apsaugos sistemos reformos planą, kuris sumažins individualaus pasirinkimo laisvę ir pareikalaus milijardų dolerių išlaidų, kurios dar labiau padidins skolų naštą ateities kartoms.

Apie savo ketinimus siekti prezidento posto oficialiai taip pat yra paskelbę keli kiti respublikonai: buvęs Masačusetso gubernatorius Mittas Romney, buvęs Atstovų Rūmų pirmininkas Newtas Gingrichas, buvęs Minesotos gubernatorius Timas Pawlenty, Atstovų Rūmų narys Ronas Paulas ir buvęs Jutos gubernatorius Jonas Huntsmanas, kuris taip pat dirbo JAV ambasadoriumi Kinijoje.

Per 2008 metų prezidento rinkimų kampaniją respublikonų kandidatė į viceprezidentus Sarah Palin dar nėra paskelbusi, ar kandidatuos per artėjančius rinkimus.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų