Pereiti į pagrindinį turinį

Miško savininkams – nemokamos konsultacijos

2015-02-10 08:45 diena.lt inf.
K. Vanago/ BFL nuotr.

Aplinkos ministerijos užsakymu iki 2016 m. pabaigos privačių miškų savininkams jų miško valdose bus suteikta 1000 nemokamų konsultacijų. Taip siekiama miškininkystės išsilavinimo neturintiems miškų savininkams suteikti daugiau informacijos apie tai, kaip tvarkyti, prižiūrėti, atkurti, apsaugoti ir naudoti jų valdomus miškus.

Konsultacijas organizuos Lietuvos žemės ūkio konsultavimo tarnyba. Miško savininkus konsultuos miškininkystės išsilavinimą ir ne trumpesnę kaip 3 metų darbo miškų ūkyje patirtį turintys specialistai.

Šios konsultacijos skirtos fiziniams asmenims, neturintiems miškininkystės išsilavinimo. Pirmenybė bus teikiama miško savininkams, kurių miško valdai nėra parengto galiojančio miškotvarkos projekto, turintiems jaunuolynus, ar turintiems didesnes miško valdas. Taip pat miško savininkams, ketinantiems kreiptis ES paramos pagal Lietuvos kaimo plėtros 2014–2020 metų programos miškų srities priemones.

Nepriklausomai nuo valdomų kadastrinių žemės sklypų skaičiaus, vienam asmeniui bus suteikiama tik viena konsultacija dėl vienos miško valdos. Bendraturčiams dėl vienos miško valdos taip pat bus suteikiama viena konsultacija.

Daugiau informacijos apie konsultacijas suteiks Lietuvos žemės ūkio konsultavimo tarnybos Mokymų skyriaus vadovė I. Babenskienė, tel. (8–347) 44 020, el. p. [email protected]

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų