Pereiti į pagrindinį turinį

Neliko švelnaus milžino

2024-07-18 10:51 diena.lt inf.

Winstonas, lankytojų ir parko darbuotojų mylima San Diego zoologijos sodo gorila, baigė savo gyvenimą. Sulaukęs 52 metų, dėl sveikatos problemų gyvūnas buvo užmigdytas, veterinarams nustačius, kad jo būklė sparčiai blogėja.

Pranešimas: San Diego zoologijos sodo administracija pranešė, kad neliko 52 metų safari parko pažibos – gorilos Winstono.
Pranešimas: San Diego zoologijos sodo administracija pranešė, kad neliko 52 metų safari parko pažibos – gorilos Winstono. / Scanpix nuotr.

Gorila Winstonas buvo itin mėgstamas gyvūnas San Diego zoologijos sodo Safari parke, deja, jį teko eutanazuoti.

„Po kruopščių apsvarstymų, atsižvelgdama į vis blogėjančią Winstono sveikatą, laukinių gyvūnų sveikatos ir priežiūros komanda priėmė sunkų sprendimą“, – rašoma zoologijos sodo pareiškime.

Winstonas buvo vienas seniausių JAV zoologijos sodo gorilų patinų, pranešė laikraštis „San Diego Union-Tribune“.

„Šį švelnų milžiną prisiminsime dėl jo ramios stiprybės, lengvo charakterio ir auksinės širdies“, – rašoma zoologijos sodo pareiškime.

Pastaraisiais metais Winstonas buvo gydomas nuo įvairių su amžiumi susijusių negalavimų, įskaitant širdies, degeneracines sąnarių ir inkstų ligas.

Gorila gimė laukinėje gamtoje, o vėliau gyvūnu rūpinosi privatus asmuo Anglijoje.

1984 m. pateko į San Diego safari parką. Winstonas susilaukė devynių palikuonių, buvo aštuonių atžalų senelis ir vieno mažylio prosenelis.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų