Pereiti į pagrindinį turinį

5 vaisinio kremo tortams receptai: skaniau ir greičiau nebūna

2017-07-21 07:04
DMN inf.

Vasarą dažniausiai norisi lengvesnio maisto iš šviežių produktų, todėl desertų mėgėjus nustebinsite gaiviu torto gabalėliu ar pyragaičiu su vaisiniu kremu. IKI kepyklų vadovė Nijolia Juchnevič atskleidžia penkis vaisinio kremo tortams receptus, kurie ne tik sutaupys laiką, tačiau taip pat maloniai nustebins net ir didžiausius gurmanus.

„Pixabay“ nuotr.

Vaisinis kremas – tai puikus pagardas, suteikiantis nepakartojamo skonio įvairiausiems desertams. Šiuo kremu galima puošti bei pertepti tortus ir biskvitus – jis suteikia išskirtinį skonį bei spalvą.

Vaisinio kremo gamybai reikia visai nedaug produktų ir pastangų, tačiau jo skonis niekada nenuvilia.

N. Juchnevič visų pirma siūlo išmėginti kivių ir braškių kremą, kuris tinkamai paruoštas tiesiog tirps burnoje.

1. Egzotiško skonio mėgėjams – kivių ir braškių kremas

Reikės:

4 kivių,

350 g braškių,

1 v. š. citrinos sulčių,

300 g maskarponės sūrio,

2 v. š. cukraus,

Gaminimas. Maskarponės sūrį išplakite su cukrumi ir citrinos sultimis, braškes ir kivius supjaustykite smulkiais gabalėliais ir sumaišykite su gauta mase. Jeigu norite efektyvesnio vaizdo ant torto, vaisius supjaustykite didesniais gabaliukais. Pagamintą biskvitą ar tortą pertepkite šiuo kremu ir dar atskirai papuoškite vaisiais.

2. Grietinėlės ir konservuotų vaisių kremas

Reikės:

400 ml grietinėlės,

425 ml mėgstamų konservuotų vaisių,

300 ml jogurto (tokio skonio, kokius vaisius naudosite),

20 g želatinos,

3 v. š. cukraus,

Gaminimas. Želatiną užpilame 50 ml vandens ir paliekame išbrinkti. Jogurtą išimame iš šaldytuvo ir palaikome, kad sušiltų iki kambario temperatūros. Grietinėlę su cukrumi išplakame iki standumo. Tuomet išbrinkusią želatiną ištirpiname ir atvėsiname. Pilame po vieną šaukštą jogurto ir viską išplakame mikseriu. Plakdami į jogurtą įdėkite po kelis šaukštus grietinėlės ir vėliau atsargiai išmaišykite, kad kremas nesukristų.

3. Apelsinų uogienės ir sviesto kremas

Reikės:

350 g minkšto sviesto,

4 stiklinių cukraus pudros,

¼ a. š. druskos,

1 a. š. vanilės esencijos,

2 v. š. pieno arba grietinėlės,

3 v. š. apelsinų džemo arba uogienės.

Gaminimas. Džemą arba uogienę sutrinkite trintuvu, o minkštą sviestą išplakite su cukraus pudra ir druska. Kai cukraus pudra ištirps, įpilkite vanilės. Kremo tirštumui reguliuoti pagal situaciją naudokite grietinėlę arba pieną.

4. Juodųjų serbentų kremas

Reikės:

200 g juodųjų serbentų,

60 g cukraus,

10 g želatinos,

2 v. š. vandens.

Gaminimas. Želatiną užpilkite 30 ml vandens ir palikite išbrinkti. Juoduosius serbentus suberkite į puodą ir įpilkite šiek tiek vandens. Tuomet berkite cukrų ir viską pavirkite ant nedidelės ugnies tol, kol serbentai suminkštės. Įpilkite cukraus pagal skonį ir ragaukite tol, kol sulauksite norimo saldumo. Į karštą serbentų sirupą supilkite želatiną ir viską gerai išmaišykite.

5. Vyšninis kremas

Reikės:

500 g riebios grietinėlės,

200 g graikiško jogurto,

1 v. š. vanilės ekstrakto,

½ puodelio cukraus.

Gaminimas. Dubenyje plaktuvu išplakite visus produktus iki standumo. Jei nenorite viską plakti vienu sykiu, išplakite atskirai ir tuomet viską gerai išmaišykite.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų