Pereiti į pagrindinį turinį

„Maximos“ konditerijos meistrai pirkėjams paruošė siurprizą – Dubajaus šokolado tortą

2024-12-21 11:00
DMN inf.

Prieš didžiąsias metų šventes lietuviško prekybos tinklo „Maxima“ meistrai pristatė šventinį „Meistro kokybės“ asortimentą. Šventėms pirkėjai gali rinktis daugybę šviežių bei kokybiškų desertų – skaičiuojama, kad į klientų namus jų iškeliauja beveik 140 tonų. Apie tūkstantis kulinarijos ir konditerijos meistrų pasirūpino ir kitais patiekalais šventiniam stalui – iškepė jūrinės lydekos gabalėlių, pagamino žuvies vyniotinių, puošnių mėsos ir žuvies užpiltinių, įvairių mišrainių bei salotų ir patiekalų su silke. Prieš pat šventes pirkėjams buvo pristatyta ir pati karščiausia metų naujiena – Dubajaus šokolado tortas.

„Kasmet prieš didžiąsias metų šventes mūsų meistrai iškepa dešimtis tonų tortų, plokštainių ir vyniotinių. Asortimente atsiranda tokių gardėsių, kurių galima paskanauti tik kartą metuose. Pavyzdžiui, aguoninio torto, kuris yra mano mylimiausias. Šis tortas – labai lietuviškas, kepamas su migdolais vietoje miltų. Mažiau saldžių desertų mėgėjams meistrai kepa ir daugybę kitų, burnoje tirpstančių medaus tortų, o šiemet turime ir kalėdinę naujieną – pikantišką, šildantį imbierinį tortą“, – pasakojo Indrė Trakimaitė-Šeškuvienė, prekybos tinklo „Maxima“ Komunikacijos ir korporatyvinių ryšių departamento vadovė.

Anot „Maximos“ atstovės, šventėms lipant ant kulnų „Meistro kokybės“ konditeriai pirkėjams nusprendė šiemet paruošti ir dar vieną staigmeną, kurios idėja visame pasaulyje tapo tikru hitu. Tai – garsiojo Dubajaus šokolado tortas. „Įkvėpti Dubajaus šokolado populiarumo ir nuolat augančiu jo susidomėjimu mūsų „Meistro kokybės“ konditeriai sukūrė jo tortą, kuris papuoš pirkėjų šventinius desertų stalus. Gera žinia ta, kad juo bus galima pasimėgauti ir po švenčių. Šią naujieną pirkėjai galės rasti kol kas tik Vilniuje, adresu Ozo g. 25, esančioje trijų X „Maximos“ parduotuvėje“, – pridūrė I. Trakimaitė-Šeškuvienė.

Dar daugiau pamėgtų tortų ir net vienos porcijos desertų

„Maximos“ duomenys rodo, kad dalis pirkėjų ypatingoms progoms nepraleidžia galimybės įsigyti nekasdienių šventinių saldumynų, o kiti visus metus lieka ištikimi savo mylimiausiems gardėsiams. Pavyzdžiui, visų laikų perkamiausias „Meistro kokybės“ konditerių gaminys – varškės „Kuršėnų vyniotinis“, kuris net per šventes neužleidžia pirmos vietos kitiems šviežiems desertams.

„Maximos“ archyvo nuotr.

„Daugybė šeimų per šias šventes smaližiaus ir legendiniu „Maximos“ tortu su maskarponės sūriu – jis taip pat yra perkamiausiųjų viršūnėje. Visi „Meistro kokybės“ tortai ir pyragai yra puikaus dydžio – kasmet ruošdami dešimtis tonų kilogramų meistrai atsižvelgia į tai, kad šie būtų subalansuoti šventiniam stalui, neužimtų daug vietos bei būtų tinkami pavaišinti ne vieną svečią. Beje, šiemet mūsų konditeriai šventėms paruošė ir vienos porcijos desertus. Pastaroji naujiena – karamelinis desertas „Toffee“, o iš viso skirtingų skonių vienos porcijos desertų „Meistro kokybės“ asortimente yra keturi. Tokius desertus lengva serviruoti ir suplanuoti, kiek jų reikės vaišėms“, – kalbėjo „Maximos“ atstovė.

„Meistro kokybės“ kulinarai pagelbės ir su salotomis, silkėmis, mišrainėmis ar žuvimis

„Maximos“ archyvo nuotr.

Kasmet šventinį asortimentą tiek Kūčioms, tiek Kalėdoms ar Naujiesiems metams bei kitas tendencijas „Meistro kokybės“ konditeriams bei kulinarams diktuoja pirkėjų įpročiai bei norai. Patys perkamiausi kulinariniai gaminiai yra tie, kuriuos pirkėjams ruošiant tenka sugaišti daug laiko. Pavyzdžiui, nulupti ir supjaustyti daug daržovių, darinėti silkę, rinkti ašakas iš karpių ar keptuvėje kepti žuvies gabalėlius.

„Pirkėjai noriai pasilengvina šventinio stalo ruošos darbus dalį patiekalų įsigydami jau pagamintus. Patys aktualiausi patiekalai – mišrainės bei salotos, kurių paklausa padidėja nuo dviejų iki penkių kartų. Vien baltos mišrainės paskutinėmis gruodžio savaitėmis nuperkama apie 7 tonas. Žinoma, šiuo laikotarpiu itin populiarios taip pat yra mišrainės su silke bei marinuotos silkės su įvairiais pagardais – tai privalomas švenčių atributas, tačiau tikrai ne kiekvienas silkę nori ruošti pats“, – sakė „Maximos“ atstovė.

„Maximos“ archyvo nuotr.

Pirkėjai taip pat mielai priima „Meistro kokybės“ kulinarų siūlomą pagalbą ruošiant ir žuvies patiekalus, tad šiemet asortimentas gausus tiek paprastų patiekalų, pavyzdžiui, lyg namuose iškeptų jūros lydekos gabalėlių tešloje, tiek įmantrių, kaip įdarytos karpių puselės ar maltos lašišos bei lydekos vyniotinis.

„Maximos“ archyvo nuotr.

Nuo kulinarinių miniatiūrų iki keptos anties

„Šventinio stalo „bestseleris“ – mažos vištienos, jautienos ar tuno užpiltinės. Tai – estetiškos ir skanios kulinarinės miniatiūros, reikalaujančios daug kruopštaus darbo, kurio šventinio chaoso metu ne kiekvienas ryžtųsi imtis. Viena užpiltinė prilygsta nedidelei porcijai, tad paprasta apskaičiuoti reikiamą kiekį, lengva serviruoti, o ant stalo šis patiekalas atrodo itin gražiai. Šių mažų užpiltinių galima įsigyti trijų X „Maximose“ Kauno ir Vilniaus „Akropoliuose“ bei Vilniuje, Mindaugo g. esančioje „Maximos“ parduotuvėje vos už 0,35 euro“, – pasakojo I. Trakimaitė-Šeškuvienė.

„Maximos“ archyvo nuotr.

Ji pažymi, kad „Maximos“ „Meistro kokybės“ konditeriai ir kulinarijos meistrai pasirūpino, kad gyventojai rastų įvairiausių patiekalų kokioms tik nori šventėms – vaišių stalui ruošiami net sušiai, kurie vis labiau įsitvirtina ant lietuvių Kūčių stalo, o tuo tarpu Kalėdoms ar Naujiesiems metams galima įsigyti ir profesionaliai iškeptą antį, kurią beliks tik pašildyti orkaitėje. 

Straipsnis užsakytas

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų