Sudėtinės dalys:
Vištiena, 700 g
Druska, žiupsnelis
Česnakas, 1 a. šaukštelis
Svogūnas, 1 a. šaukštelis
Aitriosios paprikos, 1 a. šaukštelis
Čiobreliai, žiupsnelis
Žalioji citrina, 3 v. šaukštai
Saldžiosios paprikos, 1 a. šaukštelis
Sviestas, 2 v. šaukštai
Alyvuogių aliejus, 3 v. šaukštai
Gaminimas:
Šiam receptui naudosime vištienos krūtinėlę (2 pilnas krūtinėles arba 4 vnt. puselių), česnako ir svogūno miltelius bei žaliosios citrinos (laimo) sultis.
Nedideliame dubenyje sumaišome sausus prieskonius: druską, aitriosios ir saldžiosios paprikos miltelius, džiovinto čiobrelio prieskonį, po 1/3 šaukštelio svogūno ir česnako miltelių. Perpjauname pilną krūtinėlę pusiau, padedame ant sviestinio popieriaus lakšto, kurį užlenkiame. Tuomet kočėlu (kuris skirtas kočioti tešlai) pamušame krūtinėlės gabalėlį iki 1 cm storio. Apibarstome mėsą prieskoniais iš abiejų pusių, vėl užlenkiame į sviestinį popierių ir švelniai pamušame kočėlu, kad prieskoniai geriau įsigertų. Taip padarome su visomis keturiomis krūtinėlės puselėmis;
Didelę keptuvę (arba tiesiog kepimo formą, kurios danga neleidžia maistui prisvilti/prikepti) dedame ant vidutinės kaitros, įdedame keletą šaukštų sviesto, įpilame alyvuogių aliejaus.
pkepame vištienos muštinius iš abiejų pusių (po 5-6 min.). Tuomet į tą pačią keptuvę įpilame 3 v. šaukštus laimo sulčių bei sudedame likusią česnako ir svogūno miltelių dalį. Pamaišome ir leidžiame pasitroškinti mėsai dar apie 6 min.
Aštrią vištieną tiekiame su ryžiais ir salotomis.
Naujausi komentarai