Šis patiekalas skoniu prilygsta kinų virtuvei – aštroka, bet saldi ir aromatinga vištiena, kepta orkaitėje. Nesudėtingai paruošiama, tiks pietums su ryžiais arba tiesiog kaip sotus užkandis vakarui su draugais.
Reikės
8 vnt. vištienos blauzdelių ir 2vnt. ketvirčių,
4 šaukštų alyvuogių aliejaus,
0,5 šaukštelio maltų juodųjų pipirų,
4 valgomųjų šaukštų medaus,
0,5 arbatinio šaukštelio druskos,
4 šaukštų sojų padažo,
4 šaukštų ryžių acto,
imbiero pagal skonį,
6 česnako skiltelių,
2 šaukštų uoginės paprikos,
žiupsnelio sezamų sėklų.
Paruošimo būdas
Pirmiausia nuplauname vištieną (blauzdeles ir ketvirčius). Susmulkiname česnako skilteles ir imbiero šaknį (apie 4 cm ilgio gabalėlį). Sudedame į dubenį, supilame skystas sudedamąsias dalis (ryžių actą, sojų padažą, šiltą skystą medų, alyvuogių aliejų), pagardiname druska ir šviežiai maltais pipirais. Marinatą gerai išplakame.
Apipilame vištieną marinatu, uždengiame ir paliekame marinuotis 1 val.
Į kepimo formą sudedame vištienos gabalėlius (marinatas lieka dubenyje), uždengiame kepimo folija. Dedame į iki 180 °C įkaitintą orkaitę ir kepame apie 40 min.
Į likusį marinatą beriame žiupsnelį sezamų sėklų. Išimame kepimo formą iš orkaitės, atidengiame ir apipilame vištienos gabalėlius likusiu marinatu. Dedame atgal į orkaitę (jau be folijos) ir kepame dar 25-30 min., kol gabalėliai įgaus auksinį atspalvį. Jeigu kepame tik ketvirčius, gali reikėti pakepti ilgiau, jeigu tik blauzdeles – užteks 20 min.
Naujausi komentarai