Auksaspalvė vištiena Pereiti į pagrindinį turinį

Auksaspalvė vištiena

2014-07-15 14:02 diena.lt inf.

Šis patiekalas skoniu prilygsta kinų virtuvei – aštroka, bet saldi ir aromatinga vištiena, kepta orkaitėje. Nesudėtingai paruošiama, tiks pietums su ryžiais arba tiesiog kaip sotus užkandis vakarui su draugais.

Auksaspalvė vištiena
Auksaspalvė vištiena / Shutterstock nuotr.

Šis patiekalas skoniu prilygsta kinų virtuvei – aštroka, bet saldi ir aromatinga vištiena, kepta orkaitėje. Nesudėtingai paruošiama, tiks pietums su ryžiais arba tiesiog kaip sotus užkandis vakarui su draugais.

Reikės

8 vnt. vištienos blauzdelių ir 2vnt. ketvirčių,

4 šaukštų alyvuogių aliejaus,

0,5 šaukštelio maltų juodųjų pipirų,

4 valgomųjų šaukštų medaus,

0,5 arbatinio šaukštelio druskos,

4 šaukštų sojų padažo,

4 šaukštų ryžių acto,

imbiero pagal skonį,

6 česnako skiltelių,

2 šaukštų uoginės paprikos,

žiupsnelio sezamų sėklų.

Paruošimo būdas

Pirmiausia nuplauname vištieną (blauzdeles ir ketvirčius). Susmulkiname česnako skilteles ir imbiero šaknį (apie 4 cm ilgio gabalėlį). Sudedame į dubenį, supilame skystas sudedamąsias dalis (ryžių actą, sojų padažą, šiltą skystą medų, alyvuogių aliejų), pagardiname druska ir šviežiai maltais pipirais. Marinatą gerai išplakame.

Apipilame vištieną marinatu, uždengiame ir paliekame marinuotis 1 val.

Į kepimo formą sudedame vištienos gabalėlius (marinatas lieka dubenyje), uždengiame kepimo folija. Dedame į iki 180 °C įkaitintą orkaitę ir kepame apie 40 min.

Į likusį marinatą beriame žiupsnelį sezamų sėklų. Išimame kepimo formą iš orkaitės, atidengiame ir apipilame vištienos gabalėlius likusiu marinatu. Dedame atgal į orkaitę (jau be folijos) ir kepame dar 25-30 min., kol gabalėliai įgaus auksinį atspalvį. Jeigu kepame tik ketvirčius, gali reikėti pakepti ilgiau, jeigu tik blauzdeles – užteks 20 min.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra