Ingredientai
200 g. šviežių arba 30 g. džiovintų baravykų
1 šaukštas sviesto
1 svogūnas
truputis saliero ar petražolės
2 nedideli burokėliai (400 g.)
4 bulvės, druskos
1 – 2 litrai sultinio
1 šaukštelis miltų
1 – 2 šaukštai grietinės
2 – 3 šaukštai žalumynų
(1 šaukštas pomidorų tyrės, acto).
Gaminimas
Paruoštus grybus ir susmulkintas prieskonines daržoves ištroškinti svieste. Jei dedama pomidorų tyrės – ji troškinama kartu. Virtus burokėlius sutarkuoti arba supjaustyti šiaudeliais. Pailgais gabalėliais supjaustytas bulves išvirti sultinyje, sudėti kitus produktus (miltus sumaišyti su trupučiu šalto skysčio) ir viską virti dar 10 minučių.
Naujausi komentarai