Nesudėtingos tirštsriubės receptas iš raudonųjų bulvių, pieno, svogūnų, Čedaro sūrio.
Sudėtinės dalys:
Bulvės, 4 vnt.
Alyvuogių aliejus, 2 v. šaukštai
Svogūnas, 1/2 stiklinė
Vištienos sultinys, 1 stiklinė
Miltai, 3 v. šaukštai
Pienas, 2 stiklinės
Grietinė, 1 v. šaukštas
Čili prieskoniai, 1/4 a. šaukštelis
Kiauliena, 3 vnt.
Čedaro sūris, 50 g
Krapai, pagal skonį
Gaminimas:
Pastaba: šiam sriubos receptui reikės 4 raudonųjų bulvių bei 3 plonų juostelių rūkytos kiaulienos!
Raudonąsias bulves (4 vnt. vidutinio dydžio) nuplauname ir dedame į verdantį vandenį (bulvių nelupame, dedame su odele).
Į įkaitintą prikaistuvį pilame keletą šaukštų alyvuogių aliejaus, apkepiname smulkintą svogūną. Tuomet supilame stiklinę (galima kiek daugiau) vištienos sultinio, maišome iki užvirs.
Stiklinėje pieno išmaišome 3 šaukštus miltų, visa tai palengva maišant supilame į prikaistuvį, tuomet supilame likusią stiklinę pieno ir leidžiame skysčiui užvirti, paverdame 1 min. ir patraukiame nuo kaitros.
Įmaišome į sriubą žiupsnelį druskos, ketvirtį šaukštelio čili prieskonių, šaukštą grietinės.
Nulupame bulvių odelę, sugrūdame bulves. Sudedame į sriubą ir gerai išmaišome. Grąžiname sriubą ant kaitros ir nuolat maišant dar keletą minučių paverdame. Įmaišome apkeptas ir susmulkintas rūkytos kiaulienos juosteles, tarkuotą Čedaro sūrį;
Supilstome į lėkštes, papuošiame krapais bei smulkintais svogūnų laiškais.
Naujausi komentarai