Pereiti į pagrindinį turinį

Bulvių sriuba su sūriu

2015-08-20 07:00
jokuboreceptai.lt
Bulvių sriuba su sūriu
Bulvių sriuba su sūriu / Google images nuotr.

Nesudėtingos tirštsriubės receptas iš raudonųjų bulvių, pieno, svogūnų, Čedaro sūrio.

Sudėtinės dalys:

Bulvės, 4 vnt.

Alyvuogių aliejus, 2 v. šaukštai

Svogūnas, 1/2 stiklinė

Vištienos sultinys, 1 stiklinė

Miltai, 3 v. šaukštai

Pienas, 2 stiklinės

Grietinė, 1 v. šaukštas

Čili prieskoniai, 1/4 a. šaukštelis

Kiauliena, 3 vnt.

Čedaro sūris, 50 g

Krapai, pagal skonį

Gaminimas:

Pastaba: šiam sriubos receptui reikės 4 raudonųjų bulvių bei 3 plonų juostelių rūkytos kiaulienos!

Raudonąsias bulves (4 vnt. vidutinio dydžio) nuplauname ir dedame į verdantį vandenį (bulvių nelupame, dedame su odele).

Į įkaitintą prikaistuvį pilame keletą šaukštų alyvuogių aliejaus, apkepiname smulkintą svogūną. Tuomet supilame stiklinę (galima kiek daugiau) vištienos sultinio, maišome iki užvirs.

Stiklinėje pieno išmaišome 3 šaukštus miltų, visa tai palengva maišant supilame į prikaistuvį, tuomet supilame likusią stiklinę pieno ir leidžiame skysčiui užvirti, paverdame 1 min. ir patraukiame nuo kaitros.

Įmaišome į sriubą žiupsnelį druskos, ketvirtį šaukštelio čili prieskonių, šaukštą grietinės.

Nulupame bulvių odelę, sugrūdame bulves. Sudedame į sriubą ir gerai išmaišome. Grąžiname sriubą ant kaitros ir nuolat maišant dar keletą minučių paverdame. Įmaišome apkeptas ir susmulkintas rūkytos kiaulienos juosteles, tarkuotą Čedaro sūrį;

Supilstome į lėkštes, papuošiame krapais bei smulkintais svogūnų laiškais.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų