Tai yra tobulos vasaros salotos, kai cukinijų daržuose nors vežimu vežk. Tik aš kalbu apie mažutes, kaip didelis agurkas, o ne mažo šuns dydžio cukinijas... Tuo metu ir pomidorus valgome ne vienetais, o krepšiais, bet galite ruošti tik cukinijas.
Paslaptis yra tokia: cukinijas supjaustome plonomis juostelėmis, tada žaibiškai apkepame keptuvėje, tik greitis tikrai kaip žaibo blykstelėjimas, nes jas reikia tik truputį suminkštinti ir vos vos drėgmę nugarinti.
Kaparėlių užpilas yra pritrenkiantis. Čia aš naudoju dideles kaparių uogas, jas sumalu mažame malūnėlyje su petražolėmis ir bazilikais bei šlakeliu aliejaus ir citrinų sulčių. Jis tirštas, todėl man panašus į pesto padažą.
Didelei lėkštei salotų pagaminti reikės:
• 4–5 pomidorų arba 2 kekių mažų pomidoriukų (galite rinktis įvairius)
• 2–3 nedidelių cukinijų
• 2 šaukštų alyvuogių aliejaus
Kaparėlių pestui:
• 30 didelių kaparių uogų be kotelių (apie 300 g)
• ½ citrinos sulčių
• 4 šaukštų alyvuogių aliejaus
• ryšulėlio petražolių
• ryšulėlio bazilikų
Gaminame:
1. Pirmiausia sudorojame cukiniją, o toliau viskas paprasta. Cukinijas daržovių skutikliu supjaustykite juostelėmis.
2. Cukinijas dėkite į keptuvę vienu sluoksniu ir greitai apkepkite su šlakeliu aliejaus. Tik minutę – ir viskas, verskite jas į lėkštę, o į keptuvę dėkite kitas.
3. Pomidorus supjaustykite kaip patinka.
4. Dėkite į lėkštę pomidorus su cukinijomis.
5. Paruoškite kaparėlių pestą: petražoles ir bazilikus smulkiai supjaustykite, į nedidelį maisto kombainą berkite kaparius, pilkite citrinos sultis ir alyvuogių aliejų bei susmulkintas žoleles ir viską sumalkite. Išeis tiršta košelė, bet kai ją priglausite prie daržovių, padažas suskystės. Jei neturite maisto kombaino, tai kaparių uogas susmulkinkite peiliu ir sumaišykite su aliejumi, citrinos sultimis ir žolelėmis.
Originaliame mano išradimo produktų sąraše pomidorų nebuvo, bet jie čia labai tinka. Niekada neprašausite pro šalį, jei kartu patieksite didelį žalių lapinių salotų dubenį ir paskrudintos duonos. Cukinijas dar galima keisti agurkais, tik, žinoma, jų į keptuvę nesiųskite, tiesiog sumaišykite su kaparių pestu ir pomidorais. Įprastas agurko ir pomidoro duetas tikrai užtrauks naują natą
Naujausi komentarai