Greitas ir studentiškai originalus su lupenomis virtų bulvių receptas.
Sudėtinės dalys:
Grietinė, 2 v. šaukštai
Bulvės, 6 vnt.
Grybai, 200 g
Morkos, 2 vnt.
Česnakas, 3 v. šaukštai
Svogūnas, 1 vnt.
Raudonoji paprika, 1 vnt.
Druska, pagal skonį
Petražolės, pagal skonį
Sojos padažas, pagal skonį.
Gaminimas
Bulves su lupenomis bei nuluptas morkas įdedame į pasūdytą verdantį vandenį.
Smulkiomis juostelėmis supjaustome raudonąją papriką. Susmulkiname svogūną.
Į įkaitintą keptuvę pilame šiek tiek aliejaus, suberiame svogūną ir keletą minučių pakepiname.
Iš puodo su bulvėmis išimame morkas ir supjautome smulkiomis juostelėmis. Morkas ir raudonąją papriką dedame į keptuvę. Nuolat maišome troškinamas daržoves.
Nuplauname konsevuotus grybus ir sudedame į keptuvę prie daržovių. Pagardiname druska, pipirais, čili prieskoniais, petražolėmis bei šlakeliu sojos padažo. Į grybų ir daržovių troškinį dedame du šaukštus grietinės ir vieną šaukštą pomidorų padažo. Maišome ir paliekame uždengus keletai minučių.
Nulupame bulves ir kartu su daržovėmis tiekiame ant stalą!
Naujausi komentarai