Vėsią savaitgalio popietę norintys pasmalyžiauti, gali praleisti laiką kartu su draugais ar šeima gamindami įvairiausių desertų. Galbūt jus žuvaės štrudelis su spaguolėmis? saldumo ir rūgštumo derinys, kuris tiesiog tirpsta burnoje, tikrai puikiai tiks prie šiltos arbatos ar gardžios kavos.
Reikės
100 g filo tešlos,
3–4 didesnių rūgštesnių obuolių,
60 g razinų,
30 g džiovintų spanguolių,
50 g cukraus,
60 g sviesto,
1 arbatinio šaukštelio malto cinamono,
miltelinio cukraus pabarstyti.
Paruošimo būdas
Obuolius nulupkite ir supjaustykite gabalėliais. Suberkite į puodelį kartu su razinomis, spanguolėmis, cukrumi. Įdėkite vieną šaukštą sviesto ir pakaitinkite ant viryklės, kol sviestas ir cukrus išsilydys. Obuoliai turi pasitroškinti, bet nevirsti į košę. Baigiant troškintis obuoliams, suberkite cinamoną, išmaišykite ir šiek tiek atvėsinkite.
Filo tešlos lapus sutepkite plonu sluoksniu išlydytu sviestu. Ant paruoštų tešlos lakštų suverskite obuolių masę. Atsargiai užvyniokite kraštelius ir suvyniokite vyniotinį. Suvynioti bus lengviau, jei tešlos lapus sudėsite ant kepimo popieriaus. Paviršių aptepkite sviestu, tada kepant paviršius gražiai paruduos.
Vyniotinį įdėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą. Dėkite į 180 °C įkaitintą orkaitę ir kepkite, kol paviršius paruduos.
Iškepusį štrudelį atvėsinkite, apibarstykite milteliniu cukrumi. Patiekite su ledais, saldžia grietine ar plakta grietinėle.
Naujausi komentarai