Skaitytojams šiandien siūlome pasigaminti itin gardžių ir lengvų špinatų salotų, kurioms reikės:
Gardžios špinatų salotos su grybais, kumpiu ir medaus užpilu!
Reikės:
4 stiklinių šviežių špinatų lapų;
½ stiklinės pievagrybių;
2 vnt. kiaušinių;
1 vnt. pomidoro;
¼ stiklinės tarkuoto Parmezano sūrio;
50 g vytinto kumpio;
¼ stiklinės kambario temperatūros medaus;
1 a.š. acto;
¼ stiklinės aliejaus;
1 a.š. garstyčių;
1 a.š. citrinos sulčių;
Svogūnų laiškų ir sviesto pagal skonį.
Gaminimas:
1. Kietai išvirkime keletą kiaušinių, atvėsinkime;
2. Pievagrybius nuplaukime, susmulkinkime ir apkepkime svieste;
3. Keletą itin plonų vytinto arba rūkyto kiaulienos kumpio juostelių taip pat apkepkime iki kraštai taps trapūs. Sudėkime kartu su pievagrybiais atvėsti;
4. Špinatų lapus ir pomidorą nuplaukime, stambiai supjaustykime;
5. Į dubenį su salotomis pridėkime pievagrybius ir kumpio juosteles. Pagardinkime druska, pipirais, smulkintais svogūnų laiškais;
6. Į nedidelį dubenį dėkime skystą kambario temperatūros medų, įpilkime aliejaus, pagardinkime a. šaukšteliu citrinos sulčių, acto bei geltonųjų garstyčių. Užpilą kruopščiai išmaišykime;
7. Salotas apšlakstykime užpilu, pagardinkime tarkuotu Parmezano sūriu ir tiekime su nesmulkinta kiaušinio pusele bei balta duona.
Gero apetito!
Naujausi komentarai