Pereiti į pagrindinį turinį

Dienos patiekalas: špinatų salotų receptas

2013-06-19 20:46
Dienos patiekalas: špinatų salotų                     receptas
Dienos patiekalas: špinatų salotų receptas / Jokūbo receptų nuotr.

Skaitytojams šiandien siūlome pasigaminti itin gardžių ir lengvų špinatų salotų, kurioms reikės:

Gardžios špinatų salotos su grybais, kumpiu ir medaus užpilu!

Reikės:

4 stiklinių šviežių špinatų lapų;

½ stiklinės pievagrybių;

2 vnt. kiaušinių;

1 vnt. pomidoro;

¼ stiklinės tarkuoto Parmezano sūrio;

50 g vytinto kumpio;

¼ stiklinės kambario temperatūros medaus;

1 a.š. acto;

¼ stiklinės aliejaus;

1 a.š. garstyčių;

1 a.š. citrinos sulčių;

Svogūnų laiškų ir sviesto pagal skonį.

Gaminimas:

1.    Kietai išvirkime keletą kiaušinių, atvėsinkime;

2.    Pievagrybius nuplaukime, susmulkinkime ir apkepkime svieste;

3.    Keletą itin plonų vytinto arba rūkyto kiaulienos kumpio juostelių taip pat apkepkime iki kraštai taps trapūs. Sudėkime kartu su pievagrybiais atvėsti;

4.    Špinatų lapus ir pomidorą nuplaukime, stambiai supjaustykime;

5.    Į dubenį su salotomis pridėkime pievagrybius ir kumpio juosteles. Pagardinkime druska, pipirais, smulkintais svogūnų laiškais;

6.    Į nedidelį dubenį dėkime skystą kambario temperatūros medų, įpilkime aliejaus, pagardinkime a. šaukšteliu citrinos sulčių, acto bei geltonųjų garstyčių. Užpilą kruopščiai išmaišykime;

7.    Salotas apšlakstykime užpilu, pagardinkime tarkuotu Parmezano sūriu ir tiekime su nesmulkinta kiaušinio pusele bei balta duona.

Gero apetito!

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų