Šiandien portalo kaunodiena.lt skaitytojams siūlome pasimėgauti patiekalais iš braškių.
Parmos kumpio ir braškių salotos
Reikės:
300 g braškių,200 g Parmos kumpio,200 g gražgarstės (rukolos),saujelės kedrų riešutų,2 šaukštų vyno acto,2 šaukštų alyvuogių aliejaus,druskos, pipirų – pagal skonį.
Nuplautas braškes supjaustykite į keturias dalis. Parmos kumpį – ilgomis plonomis juostelėmis. Gražgarstes, kumpį ir braškes sudėkite į indą, pabarstykite kedro riešutais. Užpilui suplakite vyno actą ir aliejų, pagardinkite druska ir pipirais.
Šalta braškių sriuba
Reikės:
1 kg braškių,2 agurkų,1 raudonos paprikos,½ ryšelio bergamotės,½ ryšelio peletrūno,3 skiltelių česnako,4 šaukštų alyvuogių aliejaus,pusės citrinos sulčių,200 g varškės,druskos, pipirų – pagal skonį.
1 česnako skiltelę išspauskite ir sudėkite į varškę, gerai ištrinkite. Nemažą saują nuplautų braškių smulkiai supjaustykite ir sudėkite į varškę. Gerai išmaišykite ir palikite šaldytuve 2 valandoms. Likusias braškes susmulkinkite maišikliu. Žoles bei agurkus taip pat susmulkinkite maišikliu. Likusias dvi česnako skilteles smulkiai supjaustykite. Sumaišykite viską kartu su braškių piurė, pagardinkite pipirais ir druska. Po to į gautą masę sudėkite varškę, viską gerai išmaišykite. Sriubą tiekite šaltą, papuošę peletrūno lapeliais.
Naujausi komentarai