Šį receptą pasiūlė kaunietė Birutė Artmonienė, kurią tokiu būdu paruošti vištieną išmokė mama, šį patiekalą gamindavusi tarpukariu.
1 iškepta sultinga (galima nusipirkti ir iškeptą, pavyzdžiui, prekybos centre) višta,
2 nugriebti šaukštai medaus,
1 šaukštas paukštienos riebalų ar trečdalis stiklinės aliejaus,
litras (gali būti ir daugiau) įvairių džiovintų vaisių,
vandens.
Sudėti į puodą mažiausiai litrą įvairių spalvų džiovintų vaisių (negailėti slyvų ir abrikosų) ir užpilti juos vandeniu, kad vos apsemtų. Užvirti, sumažinti ugnį, sudėti į puodą paukštienos riebalus ar įpilti aliejaus (kad vėliau vaisiai lėkštėje blizgėtų) ir kaitinti, kol vaisiai suminkštės. Tuomet jais apdėlioti iškeptą ir gabaliukais supjaustytą (sukarpytą) vištą, sudėtą į didelės lėkštės vidurį (galima sluoksniuoti, sudėti į nedidelį platų kūgį ir pan.).
Naujausi komentarai