Pereiti į pagrindinį turinį

Gaminame namuose: vištiena su džiovintais vaisiais

2013-06-18 18:31
Gaminame namuose: vištiena su džiovintais vaisiais
Gaminame namuose: vištiena su džiovintais vaisiais / Andriaus Aleksandravičiaus nuotr.

Šį receptą pasiūlė kaunietė Birutė Artmonienė, kurią tokiu būdu paruošti vištieną išmokė mama, šį patiekalą gamindavusi tarpukariu.

1 iškepta sultinga (galima nusipirkti ir iškeptą, pavyzdžiui, prekybos centre) višta,

2 nugriebti šaukštai medaus,

1 šaukštas paukštienos riebalų ar trečdalis stiklinės aliejaus,

litras (gali būti ir daugiau) įvairių džiovintų vaisių,

vandens.

Sudėti į puodą mažiausiai litrą įvairių spalvų džiovintų vaisių (negailėti slyvų ir abrikosų) ir užpilti juos vandeniu, kad vos apsemtų. Užvirti, sumažinti ugnį, sudėti į puodą paukštienos riebalus ar įpilti aliejaus (kad vėliau vaisiai lėkštėje blizgėtų) ir kaitinti, kol vaisiai suminkštės. Tuomet jais apdėlioti iškeptą ir gabaliukais supjaustytą (sukarpytą)  vištą, sudėtą į didelės lėkštės vidurį (galima sluoksniuoti, sudėti į nedidelį platų kūgį ir pan.).

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų