Šį receptą pasiūlė kaunietė portalo kaunodiena.lt skaitytoja Eglė Blinstrubaitė. Patiekalui pagaminti reikės:
500 g vištienos krūtinėlės
1 nedidelė arba pusė didelės gūžinės salotos („Iceberg“),
1 vidutinio dydžio raudona paprika,
pusė geltonos paprikos,
vidutinio dydžio agurkas,
sauja vyšninių pomidoriukų,
sauja gražgarsčių salotų,
šlakelis citrinų sulčių,
žiupsnelis maistinių kviečių gemalų,
keli šaukštai gero alyvuogių aliejaus,
žiupsnelis druskos,
keli šviežiai malti pipirai,
mėgstamų vištienos prieskonių.
Susmulkinti vištienos krūtinėlę, apšlakstyti citrinų sultimis, pagal skonį berti druskos, pipirų, mėgstamų prieskonių. Palikti pasimarinuoti. Per tą laiką susmulkinti salotas, paprikas ir agurką supjaustyti juostelėmis, pomidoriukus perpjauti pusiau. Salotas apšlakstyti citrinų sultimis, aliejumi, pabarstyti druska, kviečių gemalais. Galima pagardinti bazilikais, raudonėliais ir kitais mėgstamais prieskoniais.
Vištieną garinti garų puode 20–30 min. Patiekti su salotomis ir prancūziškos duonos „Baguette“ riekelėmis.
Andriaus Aleksandravičiaus nuotr.
Turite mėgstamą receptą? Dažnai tenka gaminti? Siųskite savo receptus su nuotraukomis el. pašto adresu: [email protected].
Naujausi komentarai