Vasarą sužaliavus daržams ir vis daugėjant šviežių daržovių asortimentui, maloniai mėgaujamės salotomis. Visgi kartais norisi sotesnių ir maistingesnių pietų, tokiu atveju labai tinkamas pasirinkimas – gaminamas salotas pagardinti žuvimi, pavyzdžiui lašiša.
Salotoms reikės:
marinuotų grybų,
vyšninių pomidoriukų,
agurkų,
salotų lapų,
raudonųjų svogūnų,
lašišų filė.
Padažui reikės:
aliejaus,
grybų marinato,
cukraus sirupo.
Paruošimo būdas
Salotas sudėkite į lėkštę, supjaustykite per pusę pomidoriukus ir sudėkite ant viršaus. Pusžiedžiais supjaustykite svogūną, agurką – kubeliais ir suberkite ant salotų. Grybai – vienas iš pagrindinių sudedamųjų dalių. Išgriebkite juos iš marinato, kurį naudosite padažui, nes jame yra ir acto, ir cukraus, garstyčių, pipirų, česnakų – visko, ko reikia. Ant salotų išdėliokite pievagrybius. Salotas apšlakstykite alyvuogių aliejumi.
Pagaminkite padažą – sumaišykite grybų marinatą su cukraus sirupu ir užpilkite ant salotų.
Liko tik iškepti lašišą. Ją dėkite į įkaitintą keptuvę, kepkite kelias minutes ir dėkite ant salotų. Prie jų puikiai tiks duonos traškučiai.
Naujausi komentarai