Grįžote paryčiais iš vakarėlio? Greitas vištienos užkandis kaip tik Jums. Turėkite po ranka česnako ir vištienos sultinio – užtruksite vos 30 min.
Sudėtinės dalys:
Vištiena, 500 g
Druska, pagal skonį
Alyvuogių aliejus, 2 v. šaukštai
Obuolys, 2 vnt.
Česnakas, 6 skiltelė
Vištienos sultinys, 100 ml
Klevų sirupas, 50 ml
Obuolių actas, 50 ml
Gaminimas:
Apvoliokite stambiai pjaustytą vištienos krūtinėlę druskoje. Į įkaitintą troškintuvę įpilkite alyvuogių aliejaus ir jam įkaitus sudėkite vištieną (oda atsuktą į dugną). Kepkite kol apskrus vištienos odelė – apie 5 min.
Apverskite vištieną ir sudėkite skiltelėmis pjaustytus obuolius, česnako skilteles. Šiek tiek prisukite karštį ir vėl kepkite apie 5 min. Išimkite vištieną ir dar apie 1 min kepkite obuolius ir česnakus.
Sumaišykite vištienos sultinį su klevų sirupu ir obuolių actu, pridėkite žiupsnelį druskos. Supilkite visa tai į troškintuvę su obuoliais ir česnakais, pakaitinkite užvirus apie 2 min. Sudėkite vištienos gabalėlius atgal į troškintuvę ir patroškinkite apie 4-5 min.
Naujausi komentarai