Pereiti į pagrindinį turinį

Į Austriją emigravusi žurnalistė dalijosi kulinarijos paslaptimis

2012-11-25 11:28
Į Austriją emigravusi žurnalistė dalijosi kulinarijos paslaptimis
Į Austriją emigravusi žurnalistė dalijosi kulinarijos paslaptimis / Margaritos Vorobjovaitės nuotr.

Sausainiai, pyragai ir austriškas varškės pyragas, dar vadinamas štrudeliu. Austrijoje gyvenanti lietuvių žurnalistė Daiva Trečiokaitė Vilniuje pristatė savo kulinarijos knygą, kurioje suguldyti šių skanumynų receptai.

Prieš kelioliką metų į Austriją gyventi išvykusi žurnalistė portalo 1kaunodiena.lt žurnalistams pripažino, kad pirmas dalykas, kuris ją sužavėjo šioje šalyje, buvo kulinarija. Tai įvyko prieš pat Kalėdas.

„Aš atvažiavau gyventi į Austriją, ir pirmas mane sužavėjęs dalykas buvo kalėdiniai sausainiai. Nuo jų aš ir pradėjau gaminti“, – pasakojo kulinarijos meną įvaldžiusi žurnalistė.

Pasak pašnekovės, gaminti jai padėjo ir tai, kad ji pati yra mama, daug laiko praleisdavo namie ir todėl turėjo progos tobulinti savo įgūdžius.

„Visus pyragus, sausainius ir kitus gardumynus, aprašytus knygoje, esu pati gaminusi. Ir ne viena kartą. Galiu pasakyti, kad kiekvienas gali išbandyti receptus, tereikia tiksliai laikytis instrukcijos ir šiek tiek įgusti. Svarbu nepamiršti, kad konditerija – tai tikslusis mokslas. Čia negalima per daug improvizuoti“, – aiškino D. Trečiokaitė.

Dar vienas svarbus dalykas – švieži ir tik aukščiausios kokybės produktai. Be jų visas darbas gali nueiti perniek.

„Austrijoje yra daug produktų, kurie geresni nei pas mus. Pavyzdžiui, miltai. Jie gali didžiuotis miltais, nes pas juos kita klimato zona. Taip pat neverta tikėtis gerų pyragų, jei vietoj aukščiausios kokybės sviesto bandysite dėti margariną“, – patarė knygos autorė.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų