Sveikuolių Šeimininkių šeimininkės titulą prieš kelerius metus pelniusi Aldona Širmulienė dalinasi nuostabiu moliūgienės receptu.
Reikės:
2 kg moliūgo
0,5 stiklinės vandens
500 g obuolių
Muskato
Medaus
Moliūgo, sezamų ir saulėgąžų sėklų
Gaminimas:
Moliūgą supjaustyti nedideliais kubeliais, užpilti puse stiklinės vandens ir patroškinti ant silpnos ugnies, kol jis suminkštės. Baigiant troškinti, suberti smulkiais kubeliais supjaustytus obuolius ir dar kiek patroškinti.
Tuomet moliūgienę pasmulkinti elektriniu smulkintuvu (galima ir nesmulkinti), įdėti pagal skonį smulkinto muskato riešuto (galima ir, pavyzdžiui, šermukšnių uogienės arba šaukštą maltų džiovintų šermukšnių), pasaldinti medumi ir gausiai pabarstyti kepintomis moliūgų, sezamo ir saulėgrąžų sėklomis.
Šį patiekalą galima valgyti ir šiltą, ir šaltą. Jei pasigaminote daugiau, A.Širmulienė pataria likusį kiekį konservuoti ir panaudoti vėliau.
Naujausi komentarai