Pereiti į pagrindinį turinį

Kalakutienos sriuba

2014-11-19 13:00
DMN inf.
Shutterstock nuotr.

Grįžus vėsų vakarą į namus, visada malonu užuosti ant stalo garuojančią šiltą sriubą, o dar skaniau, kai ji pagardinta kalakutienos gabalėliais.

Reikės

(4 porcijoms)

400 g kalakutienos blauzdelių,

100 g džiovintų žirnių,

2 bulvių,

300 g savojinio kopūsto,

1 cukinijos,

1 morkos,

200 g salierų gumbų,

1 svogūno,

150 g porų (baltosios dalies),

1 valgomojo šaukšto alyvuogių aliejaus,

1 žiupsnelio šalavijų,

pagal skonį druskos,

maltų juodųjų pipirų,

Paruošimo būdas

Kalakutienos blauzdeles nuplaukite, sudėkite į puodą, užpilkite 3 l šalto vandens ir išvirkite sultinį. Išvirusią kalakutieną išgriebkite, sultinį perkoškite ir vėl užkaiskite.
Žirnius perplaukite, suberkite į sultinį ir virkite maždaug 25 min.

Morką, saliero gumbą ir svogūną nulupkite, nuplaukite ir supjaustykite juostelėmis. Keptuvėje įkaitinkite alyvuogių aliejų ir jame maišydami apkepkite daržoves, kol jos įgaus auksinį atspalvį.

Bulves nuskuskite, nuplaukite ir supjaustykite nedideliais kubeliais. Cukiniją perpjaukite išilgai į keturias dalis, tuomet supjaustykite jas stambiais griežinėliais. Bulves ir cukiniją sudėkite į sultinį su žirniais.

Savojinį kopūstą supjaustykite šiaudeliais, baltąją poro dalį – žiedais. Sudėkite šias daržoves į sultinį. Tuomet sudėkite į sultinį ir kepintas daržoves.

Nuo išvirusių kalakuto blauzdelių nulupkite odą, nuimkite mėsą ir supjaustykite ją nedideliais gabaliukais.

Pomidorą taip pat supjaustykite nedideliais kubeliais ir kartu su kalakutienos gabaliukais sudėkite į sriubą. Kai sriuba vėl užvirs, suberkite prieskonius – šalavijus ir pipirus, jei reikia – pasūdykite. Išmaišykite ir nukelkite nuo ugnies.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų