Kūčiū vakarą prisiragavus žuvies patiekalų, kalėdoms nori kažko kito. Siūlome pietums pasigaminti gardų šiupinį.
Reikės:
0,5 kg kiaulienos,
½ stiklinės miežinių kruopų,
½ stiklinės žirnių,
½ stiklinės pupelių,
5 bulvių,
2 svogūnų,
½ arbatinio šaukštelio kalendrų,
2 laurų lapelių,
Žiupsnio pipirų,
Žiupsnio druskos.
Gaminimas:
Į puodą supilkite kruopas, išmirkytus žirnius ir pupeles. Aliejuje pakepinkite svogūnus ir sukrėskite ten pat. Užpilkite dviem ar trim litrais šalto vandens ir užvirinkite. Tuomet sudėkite mėsą, prieskonius, druską ir virkite, kol mėsa suminkštės. Mėsą iš sultinio išimkite. Sutarkuokite bulves, šiek tiek jas nusunkite. Tarkius sukrėskite į sultinį ir maišydami mediniu šaukštu išvirkite. Paruoštą šiupinį patiekite moliniame dubenyje su papjaustyta virta mėsa. Skanaus!
Naujausi komentarai