Vištienos receptas, kuriame vyrauja skonių balansas - aštrumas, saldumas, sūrumas, rūgštumas, Greitai paruošiama ir 100 proc. gardu.
Sudėtinės dalys:
Vištiena, 800 g
Sviestas, 5 v. šaukštai
Cukrus, 1 v. šaukštas
Medus, 1/4 stiklinės
Sojos padažas, 1/4 stiklinės
Čili pipiras, pagal skonį
Česnakas, 2 skiltelės
Imbieras, 1 v. šaukštas
Vyno actas, 1 v. šaukštas
Pomidorų padažas, 2 v. šaukštai
Krakmolas, 1 a. šaukštelis
Vanduo, 100 ml
Gaminimas:
Gardžios paukštienos pasigaminti užtruksime vos 45 minutes, o patiekalas – ir sotus, ir be galo aromatingas, apjungiantis visus skonius.
Naudosime vištienos ketvirčius. Juos padaliname pusiau, nupjaudemi blauzdelę. Į įkaitintą keptuvę dedame keturis kupinus šaukštus sviesto, jam ištirpus dedame vištieną (odele žemyn) į keptuvę ir apkepame iš abiejų pusių, kol apskrus (kiekvieną pusę po 3 min.).
Tuo tarpu dideliame dubenyje sumaišome: medų, sojos padažą, pomidorų padažą, vyno actą, po šaukštą sviesto (galima pakeisti šaukštu sezamo aliejaus) ir cukraus, pusę stiklinės vandens. Pagardiname prieskoniais: šviežiu tarkuotu imbieru, čili pipiru (maltas arba trintas džiovintas), druska, maltais pipirais, keletu skiltelių česnako, kruopščiai išmaišome. Įmaišome krakmolo (1 a.š.). Padažas baigtas!
Apkepus vištieną, sudedame jos gabalėlius į kepimo formą ir apipilame padažu. Dedame į iki 180 įkaitintą orkeitę ir kepame 25 min. uždengę kepimo formą folija. Tuomet atidengiame foliją, vištieną apibarstome sezamo sėklytėmis ir kepame (nustačius kepimą iš viršaus) dar 5-8 min. Gero apetito!
Naujausi komentarai