Pereiti į pagrindinį turinį

Meduoliai "Špokiukai"

2015-03-03 11:00
Danutės Kunčienės nuotr.

Kaunietė Danutė Kunčienė, būdama ne tik sveiko maisto ir gyvensenos propaguotoja, bet ir gamtos bičiulė, aptiko 1938 m. Marijampolėje išleistoje knygoje "Virėja" tinkamą kovo 4-ajai, kovų dienai, sveiką mūsų skrandžiams meduolių receptą.

Reikės:

125 g ruginių miltų,

125 g kvietinių miltų,

250 g medaus,

Po pusę šaukštelio cinamono, kvapiųjų pipirų, imbiero,

kelių maltų gvazdikėlių,

gesintos sodos šaukštelio.

Gaminimas:

Keptuvėje pakaitinti (parusvinti) miltus ir medų, kad suskystėtų. Tuomet sumaišyti su miltais ir likusiais ingredientais. Maišyti tol, kol tešla nelips prie rankų. Tuomet galima formuoti "špokų" figūrėles, kiaušinukus, puošti figūrėles riešutais, džiovintomis mėlynėmis, šermukšniais. Kepti iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 20 min. Tuomet orkaitę išjungti ir palikti joje "špokiukus" dar 10 min.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų