Portalo kaunodiena.lt skaitytojas ir jaunasis kulinaras Paulius Strasevičius šiandien siūlo pasigaminti buritų.
Reikės:
300g jautienos faršo;
2 lavašų;
2 salotos lapų;
4 šaukštų marinuotų pupelių;
6 šaukštų kukurūzų;
1 žaliosios paprikos;
2 pomidorų;
Aitriųjų paprikų padažo;
Druskos ir pipirų;
Gaminimas:
1. Jums prireiks net dviejų keptuvių. Į vieną iš jų pilame lašelį aliejaus ir sudedame faršą. Kitą keptuvę įkaitiname ir dedame lavašą. Kol lavašas apskrus, kepame faršą. Kuomet lavašas apskrus, jį išimkite ir įdėkite kitą lavašą.
2. Kai faršas iškeps, sudedame pupeles, druską, pipirus, skiltelėmis supjaustytus pomidorus, kubeliais papriką ir pilame padažą (apie 5-6 šaukštus). Viską gerai maišome.
3. Lavašus dedame ant stalo ir ant jų sudedame iškepusią masę.
4. Ant viršaus beriame kukurūzus ir uždedame salotos lapą.
5. Lenkiame per pusę ( taip, kaip parodyta nuotraukoje).
„Šis aštrus patiekalas patiks tikriems aštrių pojūčių mėgėjams“, - sakė P. Strasevičius.
Naujausi komentarai