Sunku įsivaizduoti gražiausias metų šventes be gardžiųjų meduolių. Tik nenustebkite – būtent dabar pats metas ruošti kalėdinių meduolių tešlą. Kuo ilgesnį laiką ji bręsta, tuo yra geriau. Sakoma, jog tam, kad meduoliai įgytų reikiamą skonį, tešla turėtų pastovėti mažiausiai 6 savaites.
Tešlai reikės:
500 g medaus,
2 stiklinių cukraus,
250 g sviesto,
1 kg ir 1 stiklinės miltų,
4 kiaušinių,
3 arbatinių šaukštelių nubrauktos sodos,
0,5 stiklinės pieno,
žiupsnelio druskos,
1 stiklinės smulkintų graikinių (ar lazdyno) riešutų,
0,5 stiklinės sutarkuotos apelsino žievelės,
0,5 stiklinės razinų,
1 kupino šaukšto kakavos,
2 arbatinių šaukštelių imbiero ir cinamono,
0,5 arbatinio šaukštelio nubrauktų juodųjų pipirų,
meduolių prieskonių.
Gaminimas:
Medų, cukrų ir sviestą pakaitinkite.
Kai sviestas ištirpsta ir skysta masė pravėsta, sudedami likę produktai.
Tada viskas išmaišoma iki vienalytės masės.
Indas uždengiamas lininiu rankšluostėliu, patalpinamas į šaldytuvą ir laikomas iki Kalėdų. Po to kepame meduolius kaip įprasta. Tiesa, jų jau nebereikia iškepus palaikyti, kad suminkštėtų.
Naujausi komentarai