Pereiti į pagrindinį turinį

Metas kalėdinių meduolių tešlai

2015-11-17 12:35
Lsveikata.lt
Metas kalėdinių meduolių tešlai
Metas kalėdinių meduolių tešlai / DMN nuotr.

Sunku įsivaizduoti gražiausias metų šventes be gardžiųjų meduolių. Tik nenustebkite – būtent dabar pats metas ruošti kalėdinių meduolių tešlą. Kuo ilgesnį laiką ji bręsta, tuo yra geriau. Sakoma, jog tam, kad meduoliai įgytų reikiamą skonį, tešla turėtų pastovėti mažiausiai 6 savaites.

Tešlai reikės:

500 g medaus,

2 stiklinių cukraus,

250 g sviesto,

1 kg ir 1 stiklinės miltų,

4 kiaušinių,

3 arbatinių šaukštelių nubrauktos sodos,

0,5 stiklinės pieno,

žiupsnelio druskos,

1 stiklinės smulkintų graikinių (ar lazdyno) riešutų,

0,5 stiklinės sutarkuotos apelsino žievelės,

0,5 stiklinės razinų,

1 kupino šaukšto kakavos,

2 arbatinių šaukštelių imbiero ir cinamono,

0,5 arbatinio šaukštelio nubrauktų juodųjų pipirų,

meduolių prieskonių.

Gaminimas:

Medų, cukrų ir sviestą pakaitinkite.

Kai sviestas ištirpsta ir skysta masė pravėsta, sudedami likę produktai.

Tada viskas išmaišoma iki vienalytės masės.

Indas uždengiamas lininiu rankšluostėliu, patalpinamas į šaldytuvą ir laikomas iki Kalėdų. Po to kepame meduolius kaip įprasta. Tiesa, jų jau nebereikia iškepus palaikyti, kad suminkštėtų.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų