Pereiti į pagrindinį turinį

Moliūgų spurgos

2015-10-10 07:10
DMN inf.
Jurgitos Kulaitienės nuotr.

Iš desertinio meniu nesitraukiančios spurgos žavi savo įvairove. Tradicinės, amerikietiškos, varškės... ir moliūgų. Tokių ragauti tikriausiai teko nedaugeliui.

Reikės

500 g moliūgų,

2,5 stiklinės miltų,

2 šaukštų cukraus,

15 g mielių,

1 šaukšto saulėgrąžų aliejaus (tešlai),

500 ml aliejaus kepti,

2–3 šaukštų miltelinio cukraus.

Gaminimas:

Nuvalyti moliūgo žievę. Išvirtą pasūdytame vandenyje moliūgą sutrinti iki vientisos masės, truputį atvėsinti. Į gautą masę sudėti mieles, miltus, 2 šaukštus cukraus, įpilti šaukštą aliejaus. Užmaišyti tešlą ir palikti dviem valandoms pakilti. (Gauta tešla neturi lipti prie pirštų – jei limpa, dėti dar miltų). Iš jos lipdyti rutuliukus arba kitos formos spurgytes ir kepti, kaip įprasta, aliejuje iki auksinės spalvos. Spurgytes gausiai apibarstyti milteliniu cukrumi.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų