Iš desertinio meniu nesitraukiančios spurgos žavi savo įvairove. Tradicinės, amerikietiškos, varškės... ir moliūgų. Tokių ragauti tikriausiai teko nedaugeliui.
Reikės
500 g moliūgų,
2,5 stiklinės miltų,
2 šaukštų cukraus,
15 g mielių,
1 šaukšto saulėgrąžų aliejaus (tešlai),
500 ml aliejaus kepti,
2–3 šaukštų miltelinio cukraus.
Gaminimas:
Nuvalyti moliūgo žievę. Išvirtą pasūdytame vandenyje moliūgą sutrinti iki vientisos masės, truputį atvėsinti. Į gautą masę sudėti mieles, miltus, 2 šaukštus cukraus, įpilti šaukštą aliejaus. Užmaišyti tešlą ir palikti dviem valandoms pakilti. (Gauta tešla neturi lipti prie pirštų – jei limpa, dėti dar miltų). Iš jos lipdyti rutuliukus arba kitos formos spurgytes ir kepti, kaip įprasta, aliejuje iki auksinės spalvos. Spurgytes gausiai apibarstyti milteliniu cukrumi.
Naujausi komentarai