Pereiti į pagrindinį turinį

Moliūgų sriuba su jūrų gėrybėmis

2014-10-13 05:30
DMN inf.
Moliūgų sriuba su jūrų gėrybėmis
Moliūgų sriuba su jūrų gėrybėmis / Shutterstock nuotr.

Moliūgai moliūgėliai... Jais nukloti daržai ir parduotuvių lentynos. Įprastą moliūgų sriubą ko gero esame ragavę beveik visi, tačiau kaip jums skamba moliūgų sriuba su jūros gėrybėmis? Tikrai verta paragauti.

Reikės

600 g moliūgo minkštimo,

0,5 saliero gumbo,
2–3 morkų,

1 svogūno ropelės,

3 skiltelių česnako,

0,5 citrinos sulčių,

1 pakuotės šaldytų jūrų gėrybių (mišinio),

5 šaukštų tarkuoto sūrio "Džiugas" (ar kito fermentinio sūrio),

2 l daržovių sultinio,

žuvies prieskonių, citrinpipirių, druskos.

Paruošimo būdas

Į verdantį sultinį sumesti supjaustytas morkas, moliūgą, salierą ir virti, kol suminkštės. Susmulkintą svogūną ir česnaką pakepinti su trupučiu aliejaus keptuvėje. Tuomet į keptuvę sudėti atitirpusias jūrų gėrybes, apšlakstyti citrinų sultimis, pabarstyti prieskoniais. Viską sumaišyti ir kepinti porą minučių. Virtas daržoves sutrinti trintuvu, puode atskiesti sultiniu iki norimo tirštumo, suversti apkeptas jūrų gėrybes, tarkuotą sūrį ir nuolat maišant virti, kol išsilydys sūris. Tuomet pagardinti prieskoniais, o sriubą lėkštėje papuošti žalumynais – gardu, sveika ir gražu.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų