Galbūt ant nosies draugo ar artimojo gimtadienis? O gal šiaip norisi pasilepinti jaukią rudens popietę? Nekeptas maskarponės sūrio pyragas puiki dovana ir sau ir kitam.
Reikės:
Pagrindui:
300 g sausainių (galima kakavinių),
100–150 g sviesto.
Įdarui:
500 g Maskarponės sūrio,
200 ml 33–35% grietinėlės,
150 g cukraus,
20 g želatinos.
Papuošimui:
30 g juodojo šokolado (nebūtina).
Paruošimo būdas:
Pirmiausia želatiną užpilkite 100 ml šalto virinto vandens ir pastatykite 40–60 min., kad išbrinktų. Pagrindui trintuvu susmulkinkite arba mėsmale sumalkite sausainius. Ištirpinkite sviestą, išmaišykite su sausainių trupiniais, kol gausite birią,drėgną masę.
Sausainių masę suberkite į 24–26 cm torto formą nuimamais kraštais, stipriai spausdami suformuokite pagrindą (gerai prispausdami kraštuose). Pastatykite į šaldytuvą, kol ruošite įdarą.
Želatiną pakaitinkite iki užvirimo ir nukelkite nuo viryklės. Ataušinkite. Išplakite grietinėlę su cukrumi, sudėkite maskarponės sūrį ir gerai išmaišykite. Supilkite ataušintą želatiną ir viską išmaišykite iki vientisos masės.
Įdarą dėkite ant torto pagrindo, tolygiai paskirstydami. Apibarstykite tarkuotu šokoladu. Įdėkite į šaldytuvą 3–4 val., kad sustingtų.
Naujausi komentarai