Originalūs jaunojo kulinaro patarimai (net trys receptai) Pereiti į pagrindinį turinį

Originalūs jaunojo kulinaro patarimai (net trys receptai)

2013-06-05 17:15
Originalūs jaunojo kulinaro patarimai (net trys receptai)
Originalūs jaunojo kulinaro patarimai (net trys receptai) / Ievos Jonelytės - Arlauskienės nuotr.

Populiaraus Lietuvos interneto naujienų portalo kaunodiena.lt skaitytojas ir jaunasis kulinaras Paulius Strasevičius šiandien siūlo artimuosius ir draugus palepinti net trimis originaliais patiekalais.

Žuvų pyragas

Reikės:

250 g šaldytos bemielės sluoksniuotos tešlos,

100 g šviežių špinatų lapelių,

150 g ementalio,

300 g upėtakių filė be odos,

2 kiaušiniai,

druskos, pipirų,

kelių šaukštų natūralaus jogurto.

Atidėti ketvirtadalį atšilusios tešlos, o iš likusios iškočioti stačiakampio formos lakštą. Trečdalį stačiakampio tešlos lakšto apibarstyti tarkuotu sūriu, ant jo viršaus dėti juostelėmis supjaustytą upėtakių filė, pabarstyti druska ir pipirais, paskleisti kelis šaukštus natūralaus jogurto. Tuomet ant upėtakių filė išdėlioti nuplautus stambius špinatų lapus. Tešlos kraštus užlenkti ant žuvų ir susukti į ritinį, jį patepti kiaušinio plakiniu ir apdėlioti dideliais špinatų lapais.

Iš likusios tešlos iškočioti pyrago pločio stačiakampį ir išspausti (pavyzdžiui, taure ar pan.) apskritimo formos kiaurymes. Uždėti ant pyrago tešlos lakštą su kiaurymėmis ir dar kartą patepti plakiniu. Įtiesus į skardelę kepimo popierių, kepti iki 160 laipsnių įkaitusioje orkaitėje apie 45 min.

Lietiniai su jūriniais dumbliais

125 g miltų,

3 kiaušinių,

200 ml pieno,

4 šaukštų alyvuogių aliejaus,

2 karštai rūkytų skumbrių,

4 šaukštų grietinės,

4 jūrinių dumblių lapų.

Į dubenį suberti miltus, įmušti kiaušinius, suberti druską ir, lėtai pilant pieną, plakti. Gerai išmaišyti. Įkaitusią keptuvę suvilgyti aliejuje pamirkytu virtuviniu popieriumi, įpilti maždaug 5 šaukštus visos masės ir iškepti 8 lietinius. Kol jie bus kepami, nuo karštai rūkytos skumbrės nuimti odą, išrankioti kaulus, sutrinti tarp pirštų skumbrės mėsą, sudėti į dubenį, sumaišyti su grietine, druska ir pipirais.

Ant iškeptų lietinių uždėti apkarpytą pagal blyno dydį jūrų dumblio lapą, o ant jo – dalį skumbrės masės. Paruoštus lietinius susukti, apkepti keptuvėje su aliejumi. Patiekti su grietine ar natūraliu jogurtu pagardintomis šviežiomis salotomis.

Makaronai su grybais

400 g makaronų,

4 šaukštai alyvuogių aliejaus,

1 raudonojo svogūnas,

200 g žalių grybų (pvz., pievagrybių),

200 ml grietinėlės,

2 šakelės šviežių čiobrelių.

Svogūną supjaustyti plonomis skiltelėmis ir apkepti keptuvėje. Po kelių minučių įdėti stambiai supjaustytus pievagrybius, susmulkintus čiobrelius ir supilti grietinėlę. Kol viskas troškinsis, išvirti makaronus taip, kaip parašyta ant jų pakuotės. Išvirtus makaronus patiekti ant viršaus užpylus užpilu iš keptuvės.

Turite mėgstamą receptą? Dažnai tenka gaminti? Siųskite savo receptus su nuotraukomis el. pašto adresu: [email protected].

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra