Gardus vyšnių tortas puikiai tinka prie kavos. Prieš patiekiant tortą reikia apie valandą palaikyti šaldytuve.
Reikės
175 g miltų,
1 kiaušinio,
70 g miltelinio cukraus,
90 g sviesto,
1/8 l vyšnių sulčių,
2 šaukštelių bulvių krakmolo,
450 g vyšnių be kauliukų,
50 g cukraus,
60 ml vyšnių likerio,
2 plonų šokoladinių torto papločių,
1 l 35 proc. riebumo grietinėlės,
1 pakelio vanilinio cukraus,
80 g serbentų džemo,
30 g šokolado drožlių,
12 vyšnių tortui papuošti.
Paruošimo būdas
Iš miltų, kiaušinio, cukraus ir sviesto išminkyti trapiąją tešlą ir ja iškloti tortui skirto indo dugną, tešlą subadyti šakute. Iškepti ir palikti atvėsti.
Šlakelį vyšnių sulčių sumaišyti su krakmolu. Likusias sultis užvirti, sutirštinti praskiestu krakmolu, suberti vyšnias ir išmaišyti.
4 šaukštus vandens sumaišyti su cukrumi, užvirti, supilti likerį ir šiuo skysčiu apšlakstyti torto papločius.
Grietinėlę su vaniliniu cukrumi išplakti iki standumo.
Trapiosios tešlos pagrindą patepti serbentų džemu. Uždėti šokoladinį paplotį, aptepti plakta grietinėle ir vyšnių mase. Uždėti antrą šokoladinį paplotį ir šiek tiek paspausti.
Torto viršų ir šonus aptepti plakta grietinėle, apibarstyti šokolado drožlėmis. Ant torto konditeriniu švirkštu išspausti grietinėlės roželes ir papuošti vyšniomis.
Naujausi komentarai