Skrebučiai su avokadais ir braškėmis
Reikės:
skrebučių,
gražių sunokusių braškių,
lazdyno riešutų.
Avokadų užtepėlei:
2 prinokę avokadai,
1 nedidelė svogūno galvutė,
2 skiltelės česnakų,
kalendrų lapelių,
žaliosios citrinos sulčių,
alyvuogių aliejaus,
druskos,
pipirų.
Avokadus nulupkite, išėmę kaulus, sutrinkite minkštimą. Pašlakstykite citrinų sultimis, šlakeliu alyvuogių aliejaus. Labai smulkiai supjaustykite svogūną ir česnakus, kalendras, gerai sumaišykite su avokadų minkštimu. Ant paskrudintos duonelės tepkite užtepėlės, ant viršaus uždėkite supjaustytų braškių, užberkite smulkintų riešutų.
Gaivios vasariškos salotos
Reikės:
60–70 g gražgarsčių,
200 g braškių,
2 kiviai,
1 avokadas,
keletas graikinių riešutų.
Užpilui:
1 kupinas šaukštas skysto medaus,
1 šaukštas citrinų sulčių,
1 šaukštas neaštraus garstyčių padažo,
2 šaukštai geros kokybės šalto spaudimo alyvuogių aliejaus,
0,5 šaukštelio ciberžolės,
žiupsnelis druskos.
Gražgarstes nuplaukite, nusausinkite. Braškes nuplaukite, nusausinkite, perpjaukite pusiau. Kivius ir avokadą nuplaukite, nulupkite, supjaustykite minkštimą. Viską sudėkite į salotinę. Iš visų ingredientų sumaišykite užpilą, užliekite juo salotas tik prieš patiekdami. Ant viršaus užberkite graikinių riešutų.
Trupininis braškių pyragas
Tešlai ir trupiniams:
280 g miltų,
180 g sviesto,
140 g cukraus,
6 g kepimo miltelių,
žiupsnelis druskos,
2 kiaušinių tryniai,
1 šaukštas citrinų sulčių.
Įdarui:
500 g pjaustytų braškių,
45 g cukraus,
2 šaukštai bulvių krakmolo.
Sviestą įdėkite į šaldiklį. Miltus supilkite į dubenį. Gerai atšalusį sviestą stambia trintuve įtarkuokite į miltus. Sudėkite kiaušinių trynius ir suplikite citrinų sultis. Viską gerai rankomis išmaišykite, sumaigykite, bet ne minkykite – tiesiog darykite trupinius. Skardą išklokite kepimo popieriumi, ant jo išklokite daugiau nei pusę trupinių. Delnu šiek tiek spustelėkite išlygindami. Ant viršaus sudėkite braškių įdarą: pjaustytas braškes, sumaišytas su cukrumi ir krakmolu. Ant viršaus užbarstykite likusius trupinius ir kepkite 180 laipsnių orkaitėje 40 min.
Pyragas su varškės kremu ir braškėmis
Tešlai:
200 g miltų,
80 g sviesto,
1 kiaušinis,
4 šaukštai cukraus,
tarkuotos citrinos žievelės,
žiupsnelis druskos.
Įdarui:
12 g želatinos,
400 g varškės,
100 g miltelinio cukraus,
1 pakelis vanilinio cukraus,
200 ml grietinėlės,
300 g braškių.
Iš visų nurodytų produktų suminkykite tešlą, suvyniokite į maistinę plėvelę ir pusvalandžiui padėkite į šaldytuvą. Kepimo formą patepkite riebalais arba išklokite folija. Tešlą iškočiokite šiek tiek didesnės apimties nei formos apačia, kad galėtumėte užlenkti 3–4 cm kraštus. Iškočiotą tešlą pabadykite šakute, kad kepant nesutrūkinėtų ir kepkite 200 laipsnių orkaitėje15 min. Išimkite ir atvėsinkite. Želatiną pamerkite. Varškę gerai išsukite su milteliniu ir vaniliniu cukrumi. Želatiną ištirpinkite, sumaišykite su varškės kremu ir padėkite į šaldytuvą. Išplakite 200 ml grietinėlės ir atsargiai sumaišykite su atvėsusiu, bet dar nesustingusiu kremu. Šią masę sukrėskite ant iškepusio pyrago pagrindo ir padėkite į šaldytuvą dviem trims valandoms. Sustingus kremui, pyragą papuoškite pjaustytomis braškėmis.
Naujausi komentarai