Pereiti į pagrindinį turinį

Puikiai dienai – improvizacijos iš braškių

2020-06-24 02:00
DMN inf.

Nors lietuviškos braškės dar brangokos ir taip norisi jų tiesiog atsivalgyti, jau kirba ir mintis kažką pasigaminti. Juk šių uogų universalumas stulbinantis: jos tinka ne tik desertams, bet ir salotoms, sriuboms, makaronų, mėsos pagardams. O ar bandėte braškėmis aromatizuoti actą? Jis puikiai pagardina salotas, padažus, marinatus. Taigi imkimės braškinių improvizacijų!

Skrebučiai su avokadais ir braškėmis

Reikės:

skrebučių,

gražių sunokusių braškių,

lazdyno riešutų.

Avokadų užtepėlei:

2 prinokę avokadai,

1 nedidelė svogūno galvutė,

2 skiltelės česnakų,

kalendrų lapelių,

žaliosios citrinos sulčių,

alyvuogių aliejaus,

druskos,

pipirų.

Avokadus nulupkite, išėmę kaulus, sutrinkite minkštimą. Pašlakstykite citrinų sultimis, šlakeliu alyvuogių aliejaus. Labai smulkiai supjaustykite svogūną ir česnakus, kalendras, gerai sumaišykite su avokadų minkštimu. Ant paskrudintos duonelės tepkite užtepėlės, ant viršaus uždėkite supjaustytų braškių, užberkite smulkintų riešutų.

Gaivios vasariškos salotos

Reikės:

60–70 g gražgarsčių,

200 g braškių,

2 kiviai,

1 avokadas,

keletas graikinių riešutų.

Užpilui:

1 kupinas šaukštas skysto medaus,

1 šaukštas citrinų sulčių,

1 šaukštas neaštraus garstyčių padažo,

2 šaukštai geros kokybės šalto spaudimo alyvuogių aliejaus,

0,5 šaukštelio ciberžolės,

žiupsnelis druskos.

Gražgarstes nuplaukite, nusausinkite. Braškes nuplaukite, nusausinkite, perpjaukite pusiau. Kivius ir avokadą nuplaukite, nulupkite, supjaustykite minkštimą. Viską sudėkite į salotinę. Iš visų ingredientų sumaišykite užpilą, užliekite juo salotas tik prieš patiekdami. Ant viršaus užberkite graikinių riešutų.

Trupininis braškių pyragas

Tešlai ir trupiniams:

280 g miltų,

180 g sviesto,

140 g cukraus,

6 g kepimo miltelių,

žiupsnelis druskos,

2 kiaušinių tryniai,

1 šaukštas citrinų sulčių.

Įdarui:

500 g pjaustytų braškių,

45 g cukraus,

2 šaukštai bulvių krakmolo.

Sviestą įdėkite į šaldiklį. Miltus supilkite į dubenį. Gerai atšalusį sviestą stambia trintuve įtarkuokite į miltus. Sudėkite kiaušinių trynius ir suplikite citrinų sultis. Viską gerai rankomis išmaišykite, sumaigykite, bet ne minkykite – tiesiog darykite trupinius. Skardą išklokite kepimo popieriumi, ant jo išklokite daugiau nei pusę trupinių. Delnu šiek tiek spustelėkite išlygindami. Ant viršaus sudėkite braškių įdarą: pjaustytas braškes, sumaišytas su cukrumi ir krakmolu. Ant viršaus užbarstykite likusius trupinius ir kepkite 180 laipsnių orkaitėje 40 min.

Pyragas su varškės kremu ir braškėmis

Tešlai:

200 g miltų,

80 g sviesto,

1 kiaušinis,

4 šaukštai cukraus,

tarkuotos citrinos žievelės,

žiupsnelis druskos.

Įdarui:

12 g želatinos,

400 g varškės,

100 g miltelinio cukraus,

1 pakelis vanilinio cukraus,

200 ml grietinėlės,

300 g braškių.

Iš visų nurodytų produktų suminkykite tešlą, suvyniokite į maistinę plėvelę ir pusvalandžiui padėkite į šaldytuvą. Kepimo formą patepkite riebalais arba išklokite folija. Tešlą iškočiokite šiek tiek didesnės apimties nei formos apačia, kad galėtumėte užlenkti 3–4 cm kraštus. Iškočiotą tešlą pabadykite šakute, kad kepant nesutrūkinėtų ir kepkite 200 laipsnių orkaitėje15 min. Išimkite ir atvėsinkite. Želatiną pamerkite. Varškę gerai išsukite su milteliniu ir vaniliniu cukrumi. Želatiną ištirpinkite, sumaišykite su varškės kremu ir padėkite į šaldytuvą. Išplakite 200 ml grietinėlės ir atsargiai sumaišykite su atvėsusiu, bet dar nesustingusiu kremu. Šią masę sukrėskite ant iškepusio pyrago pagrindo ir padėkite į šaldytuvą dviem trims valandoms. Sustingus kremui, pyragą papuoškite pjaustytomis braškėmis.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų