Šįryt portalo skaitytojams siūlome pasimėgauti sveikais pusryčiais ir paskanauti salotų.
Reikės:
200 g vištienos filė,
150 g trešnių,
50 g salotų lapų mišinio,
1 vnt. raudonojo svogūno.
Marinatui: šaukštelio žolelių mišinio su rugiagėlėmis,1 šaukšto alyvuogių aliejaus, šaukštelio smulkios jūros druskos (galima ir paprastos).
Padažui:
2 šaukštų alyvuogių aliejaus,
1 šaukšto chereso acto,
1 šaukštelio rudojo cukraus,
1 šaukštelio smulkios jūros druskos (galima ir paprastos).
Vištienos filė apibarstykite žolelėmis ir druska, gerai įtrinkite. Įpilkite aliejaus ir palikite 15-20 minučių. Svogūną supjaustykite plonais žiedeliais, pašlakstykite citrinos sultimis. Iš trešnių išimkite kauliukus. Uogas sumaišykite su svogūnais. Vištieną pakepinkite keptuvėje.
Sumaišykite produktus skirtus padažui. Salotų lapus suplėšykite ir sumaišykite kartu su trešnėmis. Užpilkite padažu.
Vištieną supjaustykite plonais gabaliukais. Į lėkštes dėkite salotų lapus su trešnėmis, ant viršaus sudėliokite vištienos gabaliukus.
Naujausi komentarai