Žinoma sveiko maisto ir sveikos gyvensenos propaguotoja kaunietė Danutė Kunčienė nerimsta – kiekvieną dieną sugalvoja bei paruošia kokį nors negirdėtą, bet visuomet sveiką ir skanų patiekalą. Įsitikinkime patys, paruošę rytojaus pusryčiams šias neįmantrias, bet itin naudingas mūsų organizmui žiemą salotas "Gardumėlis".
Gardumėlis
Saują nuvalytų graikinių riešutų mirkyti vandenyje 12–24 val., kelis kartus pakeičiant vandenį. Nupylus vandenį, riešutus nusausinti, šiek tiek pasmulkinti. Sutarkuoti žalią ar virtą (gali būti ir keptas ar raugintas) burokėlį bei žalią morką (vietoje jos galima įtarkuoti obuolį ar cukiniją). Susmulkinti pusę avokado (galima pakeisti alyvuogių aliejumi), įberti žiupsnį daigintų saulėgrąžų ar pan. Viską sumaišyti, paskaninti mėgstamais prieskoniais, pašlakstyti citrinų sultimis. Valgyti su namine rugine duonele, išsikepta arba nusipirkta parduotuvėje, turguje.
Labai gardu ir su orkaitėje keptomis bulvėmis su lupenomis.
Naujausi komentarai