Keksiukai – tarsi įprastas desertas, tačiau šiek tiek pakeitus produktus galime išgauti visai netikėtą skonį.
Reikės
500 ml vandens,
150 g miltų,
1 šaukšto kepimo miltelių,
0,5 šaukštelio sodos,
0,5 šaukštelio druskos,
1 kiaušinio,
1 šaukšto medus,
0,5 stiklinės pieno,
2 šaukšto riešutų,
2 šaukštų aliejaus,
6 šaukštų ryžių,
1 šaukštelio sviesto.
Paruošimo būdas
Ryžius išvirkite ir atvėsinkite. Sumaišykite miltus, kepimo miltelius, sodą ir druską. Pieną truputį pašildykite ir jame ištirpinkite medų. Tada į pieną įmuškite kiaušinį, supilkite aliejų, išmaišykite, kad masė būtų vientisa. Į šį mišinį suberkite ryžius, riešutus, dar kartą išsukite ir supilkite ant sumaišytų biriųjų produktų (mišinys turėtų būti vientisas, auksinės spalvos).
Masę 10 min. palaikykite šaldytuve, tada ją supilstykite į sviestu pateptas keksiukų formeles (nepripilkite pilnų formelių!) ir kepkite 200 °C temperatūros orkaitėje 15–20 min. Kai iškeps, keksiukus išimkite iš orkaitės ir truputį aptepkite sviestu.
Tie, kurie mėgsta, keksiukus gali paskaninti įdaru. Jį galite pasirinkti pagal skonį – tinka šokoladas, džiovinti obuoliai, slyvos, įvairūs riešutai, razinos ir kt.
Naujausi komentarai