Pereiti į pagrindinį turinį

Ryžių keksiukai su riešutais

2015-05-07 14:00
DMN inf.
Ryžių keksiukai su riešutais
Ryžių keksiukai su riešutais

Keksiukai – tarsi įprastas desertas, tačiau šiek tiek pakeitus produktus galime išgauti visai netikėtą skonį.

Reikės

500 ml vandens,

150 g miltų,

1 šaukšto kepimo miltelių,

0,5 šaukštelio sodos,

0,5 šaukštelio druskos,

1 kiaušinio,

1 šaukšto medus,

0,5 stiklinės pieno,

2 šaukšto riešutų,

2 šaukštų aliejaus,

6 šaukštų ryžių,

1 šaukštelio sviesto.

Paruošimo būdas

Ryžius išvirkite ir atvėsinkite. Sumaišykite miltus, kepimo miltelius, sodą ir druską. Pieną truputį pašildykite ir jame ištirpinkite medų. Tada į pieną įmuškite kiaušinį, supilkite aliejų, išmaišykite, kad masė būtų vientisa. Į šį mišinį suberkite ryžius, riešutus, dar kartą išsukite ir supilkite ant sumaišytų biriųjų produktų (mišinys turėtų būti vientisas, auksinės spalvos).

Masę 10 min. palaikykite šaldytuve, tada ją supilstykite į sviestu pateptas keksiukų formeles (nepripilkite pilnų formelių!) ir kepkite 200 °C temperatūros orkaitėje 15–20 min. Kai iškeps, keksiukus išimkite iš orkaitės ir truputį aptepkite sviestu.

Tie, kurie mėgsta, keksiukus gali paskaninti įdaru. Jį galite pasirinkti pagal skonį – tinka šokoladas, džiovinti obuoliai, slyvos, įvairūs riešutai, razinos ir kt.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų