Šaltos kavos gėrimai ruošiami kavos aparatu arba tiesiog užpylus maltą kavą karštu vandeniu. Taip paruošus kavą, greičiau atsiskleidžia jos aromatas ir skonis. Dėl to su ja paruošus šaltus gėrimus, galima mėgautis visomis skoninėmis kavos savybėmis.
"Norėdami karštu oru pasilepinti espreso kava, paskaninkite griežinėliu žaliosios citrinos. Kofeino kiekis gėrime nebus pakitęs, kartu užplūs maloni vėsa", – pataria ilgametis "Kavos draugo" darbuotojas.
Ieškant vasariškų ar egzotiškų skonių, galima derinti iš skirtingais poskoniais pasižyminčių pupelių paruoštas kavas su įvairiais sirupais ir limonadais, įberti šviežių uogų ar vaisių griežinėlių.
"Namie pagamintą šaltą kavą galima įsipilti į termosą, kuriame ji net ir po kelių valandų išliks šalta, nepraras skonio", – primena A.Janauskas.
Gaivusis espresas
30 ml espreso,
ledo kubeliai,
1 skiltelė žaliosios citrinos.
Ledukus suberkite į stiklinę ir užpilkite paruoštu espreso puodeliu. Papuoškite žaliosios citrinos skiltele.
Miško uogų gurkšnis
30 ml espreso,
ledo kubeliai,
150 ml miško uogų skonio limonado,
šlakelis persikų skonio sirupo,
greipfruto griežinėlis,
avietės.
Limonadą supilkite į stiklinę su ledukais. Supilkite paruoštą espresą ir persikų skonio sirupą. Ant viršaus užberkite aviečių, stiklinės kraštą papuoškite greipfruto griežinėliu.
Vasariškos nakties kokteilis
200 ml kolos,
30 ml espreso,
ledo kubeliai,
šlakelis vanilės skonio sirupo,
žaliosios citrinos griežinėlis,
šviežių čiobrelių šakelė.
Į stiklinę suberkite ledo kubelius, užpilkite kola. Tuomet supilkite paruoštą espresą ir vanilės skonio sirupą. Papuoškite žaliosios citrinos griežinėliu ir čiobrelių šakele.
Tolimųjų Rytų skonis
200 ml pieno,
30 ml espreso,
ledo kubeliai,
1 šaukštas "Chai" arbatos mišinio.
Paruoškite espreso kavą. Supilkite pieną, espreso kavą į plaktuvą, suberkite ledukus ir "Chai" arbatos mišinį. Viską gerai išplakite, supilkite į stiklinę ir galite ragauti.
Naujausi komentarai