Kaip žinia, be silkės ant stalo Kūčių vakarą neapsieina nė viena šeimininkė. Pagardinkite ją riešutais ir džiovintomis spanguolėmis, kurios, kaip mūsų protėviai tikėjo, apsaugo nuo priešų.
Šiam patiekalui reikės:
silkių filė (500 g),
po 2 vnt. morkų ir svogūnų,
stiklinės aštraus pomidorų padažo,
džiovintų spanguolių (1 valg. Šaukšto),
sukapotų riešutų (2 valg. šaukštų),
aliejaus.
Pirmiausia supjaustykite svogūnus, sutarkuokite morkas ir apkepkite aliejuje. Toliau pilkite pomidorų padažą, berkite spanguoles ir viską patroškinkite. Bebaigiant apibarstykite troškinį riešutais. Jam ataušus, maišykite sluoksniais su silke.
Naujausi komentarai