Šokoladinių keksiukų receptas. Skanu, gardu ir paprasta.
Sudėtinės dalys:
Miltai, 2 stiklinės
Kefyras, 3/2 stiklinės
Cukrus, 50 g
Kiaušinis, 2 vnt.
Kakava, 2 v. šaukštai
Kepimo milteliai, 2 a. šaukšteliai
Sviestas, 100 g
Šokoladas (tamsusis), 100 g
Čili prieskoniai, žiupsnelis
Gaminimas:
Saulutei vis dažniau besiritinėjant giedroje padangėje ir šiltėjant orams norisi kuo daugiau laiko praleisti lauke. Pirmieji piknikai šį pavasarį. Iš karto prisimename sočiąsias iškylų salotas, tačiau piknikui trūksta deserto, kuriuo galėtume pasimėgauti kartu su namuose ruošta, iš termoso garuojančia kava… Šokoladiniai keksiukai.
Dubenyje sumaišome sausus ingredientus: miltus, cukrų, kepimo miltelius, kakavą ir žiupsnelį malto čili. Kitame dubenyje išplakame du kiaušinius, įmaišome kambario temperatūros sviestą (galima ir išlydytą) ir kefyrą. Sumaišome abiejų dubenų turinį, išmaišome iki vientisos tešlos. Į keksiukų tešlą įmaišome skaldyto juodojo šokolado.
Tešlą paskirstome į keksiukų formeles ir dedame į iki 200 įkaitintą orkaitę kepti apie 20 min. Iškepusiems keksiukams leidžiame pravėsti prieš valgant. O ruošiantis neštis piknikauti – sudedame į didelę lėkštę ir apdengiame švaria servetėle.
Naujausi komentarai