Pereiti į pagrindinį turinį

Specialistų patarimai: trys paprasti receptai, kurie padės stiprinti imunitetą

2020-04-24 07:57
DMN inf.

Imunitetą susilpninti gali aibė mums kartais net nepavaldžių faktorių, tačiau sustiprinti jį galime rinkdamiesi visavertį, subalansuotą maistą, kuriame gausu reikalingų vitaminų bei mineralų. Neretai savo sveikata susirūpiname jau susirgę, tačiau imunitetu reikia rūpintis ištisus metus. Tad lietuviško prekybos tinklo „Maxima“ maisto gamybos ekspertė Brigita Baratinskaitė dalijasi skaniais receptais, padėsiančiais išlikti sveikais.

Specialistų patarimai: trys paprasti receptai, kurie padės stiprinti imunitetą
Specialistų patarimai: trys paprasti receptai, kurie padės stiprinti imunitetą / „Maximos“ nuotr.

„Ekspertai dalijasi ilgiausiais sąrašais, kokie produktai yra naudingi mūsų sveikatai: tai – medus, kiti bičių produktai, bičių duonelė, spanguolės, špinatai, jūros dumbliai. Visgi pardavimai rodo, kad tautiečiai daugiausiai perka jau klasikiniais tapusius imbierus, česnaką ir citrinas“, – dalijasi „Maximos“ komercijos vadovė Vilma Drulienė.

Svarbu žinoti ne tik, ką valgyti, bet ir ko reikėtų vengti: imunitetui kenkia sunkus, apkraunantis maistas, rūkymas, piktnaudžiavimas alkoholiu. O norintiems išvengti ligų, reikia suvalgyti bent 300-400 g daržovių per dieną: į racioną įtraukite vaisius, daržoves, baltymus.

Trinta morkų ir imbiero sriuba

Jums reikės:

6 morkų;

2 svogūnų;

2 česnako skiltelių;

1 valgomojo šaukšto smulkinto imbiero;

2 valgomųjų šaukštų alyvuogių aliejaus;

1 l naminio sultinio;

žiupsnelio tarkuotos apelsinų žievelės;

druskos ir pipirų pagal skonį.

„Kelias minutes pakepinkite svogūnus, tuomet įdėkite smulkintą česnaką ir imbierą. Po dar kelių minučių suberkite supjaustytas morkas bei apelsinų žievelę. Pakepinę ir pamaišę įpilkite naminio sultinio ir virkite apie pusvalandį. Sriubą sutrinkite bei pagardinkite druska bei pipirais“, – receptu dalijasi „Maximos“ maisto gamybos ekspertė.

Žaliasis kokteilis

Jums reikės:

1 banano;

lapinio kopūsto (angl. kale) lapų;

saujos špinatų;

avokado;

saujos įvairių riešutų ir razinų;

džiovintų datulės;

1 stiklinės augalinio pieno.

Visus produktus kruopščiai nuplaukite, avokadą ir bananą nulupkite, susmulkinkite kopūsto lapus. Viską sudėkite į kokteilių plaktuvą ir užpilkite augaliniu pienu. Plakite iki vientisos masės.

Sumuštinis su špinatais

Jums reikės:

4 riekelių pilno grūdo duonos;

150 g tofu sūrio;

trečdalio agurko;

30 g špinatų;

brokolių arba moliūgų sėklų užtepėlės;

pagardinimui: druskos, pipirų, šlakelio alyvuogių aliejaus.

„Ant duonos riekelės užtepkite savo mėgiamą užtepėlę. Ant jos išdėliokite agurkus, apšlakstykite aliejumi ir pabarstykite druska bei pipirais. Išdėliokite gabalėliais pjaustytą tofu, patepkite užtepėle ir vėl dėkite agurkų bei špinatų sluoksnius. Sumuštinį uženkite kita duonos riekele“, – dalijasi B. Baratinskaitė.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų