Pereiti į pagrindinį turinį

Šviežių pomidorų sriuba

2015-09-03 07:30
DMN inf.
Shutterstock nuotr.

Kai daržai pilni sultingų pomidorų, tenka pasukti galvą, ką ir vėl iš jų pasigaminus. Šiam vakarui galite išsivirti gardžios šviežių pomidorų sriubos.

Reikės

6 pomidorų,

600 ml vandens,

2 svogūnų,

200 g salierų šaknų,

50 ml pomidorų padažo,

ryšelio petražolių,

2 kubelių vištienos sultinio,

2 šaukštų žaliųjų citrinų ar citrinų sulčių,

šaukštelio cukraus,

pusės šaukštelio aštriojo pipirų padažo arba žiupsnio aitriųjų paprikų.

Paruošimo būdas

Pomidorus padalykite ketvirčiais. Jei norite, išskobkite sėklas. Svogūnus, salierus ir petražoles susmulkinkite (šiek tiek petražolių pasilikite puošti). Sudėkite viską į didelį puodą, užpilkite vandeniu, pomidorų padažu, sumeskite sultinio kubelius, skaninkite citrinų sultimis, cukrumi ir pipirų padažu. Užvirkite. Tada sumažinkite ugnį ir uždengę troškinkite apie 20 minučių arba tol, kol salierai ir svogūnai suminkštės. Baigę atvėsinkite ir viską sutrinkite virtuviniu kombainu arba pertrinkite per sietelį. Gautą masę supilkite atgal į puodą ir užvirinkite.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų