Kai daržai pilni sultingų pomidorų, tenka pasukti galvą, ką ir vėl iš jų pasigaminus. Šiam vakarui galite išsivirti gardžios šviežių pomidorų sriubos.
Reikės
6 pomidorų,
600 ml vandens,
2 svogūnų,
200 g salierų šaknų,
50 ml pomidorų padažo,
ryšelio petražolių,
2 kubelių vištienos sultinio,
2 šaukštų žaliųjų citrinų ar citrinų sulčių,
šaukštelio cukraus,
pusės šaukštelio aštriojo pipirų padažo arba žiupsnio aitriųjų paprikų.
Paruošimo būdas
Pomidorus padalykite ketvirčiais. Jei norite, išskobkite sėklas. Svogūnus, salierus ir petražoles susmulkinkite (šiek tiek petražolių pasilikite puošti). Sudėkite viską į didelį puodą, užpilkite vandeniu, pomidorų padažu, sumeskite sultinio kubelius, skaninkite citrinų sultimis, cukrumi ir pipirų padažu. Užvirkite. Tada sumažinkite ugnį ir uždengę troškinkite apie 20 minučių arba tol, kol salierai ir svogūnai suminkštės. Baigę atvėsinkite ir viską sutrinkite virtuviniu kombainu arba pertrinkite per sietelį. Gautą masę supilkite atgal į puodą ir užvirinkite.
Naujausi komentarai