Šventė, gimtadienis ar tiesiog malonus vakaras, tad kaip kavos ar arbatos puodelis liks be deserto? Siūlome pasigaminti gardų tortą su mangais.
Reikės:
400 g riebios varškės,
150 g cukraus,
100 ml grietinėlės,
1 mango vaisiaus (prinokusio),
3 kiaušinių,
1 arbatinio šaukštelio vanilino esencijos,
2 pakelių sausainių ("Selga"),
4 valgomųjų šaukštų miltelinio cukraus,
100 g sviesto,
2 valgomųjų šaukštų brendžio.
Papuošti:
200 ml plakamosios grietinėlės,
1 valgomojo šaukšto citrinos sulčių,
200 g dumplūnių.
Paruošimo būdas
Sausainius susmulkinti smulkintuvu, sumaišyti su dviem šaukštais miltelinio cukraus, brendžio ir ištirpinto sviesto. Gauta mase iškloti tortinės dugną ir šonus. Dėti kepti į orkaitę 10 min. 180 C temperatūroje.
Varškę kartu su mangų minkštimu iki purios masės ištrinti smulkintuvu, supilti 100 ml grietinėlės, suberti cukrų. Nuolat maišant įmušti po vieną kiaušinį ir masę visą laiką plakti. Gautą varškės masę supilti į formą ant pravėsusių sausainių. Į gilią formą įpilti karšo vandens, kad būtų maždaug iki 1/3 tortinės aukščio, dėti į ją tortą ir kepti apie 80 min. 160 C temperatūroje. Kai tortas iškeps, jo iš karto neišimti iš orkaitės, tik praverti dureles ir leisti pamažu atvėsti.
Grietinėlę su dviem šaukštais miltelinio cukraus ir šaukštu citrinos sulčių išplakti iki standžios masės ir puošti tortą konditeriniu švirkštu norimais ornamentais.
Naujausi komentarai