Portalo kaunodiena.lt skaitytojams kulinaras Paulius Strasevičius šiandien siūlo pasigaminti traškios ir itin skanios vištienos, kuriai reikės:
Vištienos filė (200g);
1 kiaušinis;
Kumino sėklų;
Kario;
Druska, pipirai;
Citrinos sultys;
Krakmolas (išvoliojimui vištienos);
Ryžiai (200g);
Visų pirma išsimarinuojame vištieną. Įtriname prieskoniais, kumino sėklomis ir paliekame valandai. Į atskirus indelius susidedame kiaušinio plakinį ir krakmolą. Vištieną supjaustome juostelėmis ir mirkome kiaušinio plakinyje bei krakmole. Negailime krakmolo. Ant vištienos turi susuidaryti prieskonių mišinio ir plakinio sluoksnis. Dedame į keptuvę ir kepame. Iškepus galima dar karta pavolioti mišinyje ir vėl pakepti.
Tuomet išverdame ryžius (įberkite šiek tiek druskos). Sekantis žingsnis yra padažas. Medų atsišildome su sviestu puode. Įpilkite ir šiek tiek citrinos sulčių. Medaus reikia gero šaukšto, o sviesto apie 20 g. Maišome tol, kol išvirs. Tuomet jau užpilame ant vištienos. Skanaus!
Turite mėgstamą receptą? Dažnai tenka gaminti? Siųskite savo receptus su nuotraukomis el. pašto adresu: [email protected].
Naujausi komentarai