„Daumantai LT“ pristato tris naujus majonezus „su charakteriu“: tiks ieškantiems išskirtinio skonio Pereiti į pagrindinį turinį

„Daumantai LT“ pristato tris naujus majonezus „su charakteriu“: tiks ieškantiems išskirtinio skonio

2025-07-28 05:00 diena.lt inf.

Lietuviškų pagardų gamintoja bendrovė „Daumantai LT“ plečia savo asortimentą ir pristato visiškai naujus produktus, kurie papildys gurmaniškų padažų liniją. Nuo nulio sukurtos trys unikalios receptūros – su wasabi, kumpio skoniu ir aštrus – pasirodys prekyboje jau liepos pabaigoje, pirmiausia „Maximos“ prekybos tinkle. Tai – naujiena Lietuvos pagardų rinkoje. 

Produktai – ne tik gurmanams

Pasak įmonės pardavimų ir marketingo vadovo Domo Grinkevičiaus, produktai sukurti reaguojant į besikeičiančius vartotojų įpročius. Visų trijų majonezų sudėtis orientuota į riebesnę, gerai tepamą tekstūrą – tai leidžia juos naudoti ir kaip alternatyvą sviestui. Majonezai puikiai tinka tiek sumuštiniams, mėsainiams, tiek ir su tradiciniu kiaušiniu. 

„Pastebime, kad daug sumuštinių degalinėse ar prekybos centruose ruošiami su majonezo pagrindu, tuo tarpu namuose dažnai naudojamas sviestas. Norėjome sukurti produktą, kuris būtų skanus, funkcionalus ir išsiskirtų skoniu – kad žmonės norėtų jį rinktis ir namuose“, – sakė D. Grinkevičius.

Kiekvienas iš trijų naujų majonezų turi savo unikalų charakterį. Aštrus majonezas praturtintas aitriosiomis paprikomis, tačiau subalansuotas taip, kad būtų priimtinas lietuvių skoniui.

Pagardas su wasabi, šiek tiek žalsvos spalvos, išsiskiria japoniškų krienų aromatu, kuris žavi Azijos virtuvės mėgėjus. Tuo tarpu kumpio skonio majonezas pasižymi ryškiu, mėsą primenančiu poskoniu.

D. Grinkevičiaus teigimu, naujieji produktai skirti ne tik gurmanams, tačiau ir tiems, kurie ieško  įdomesnių alternatyvų standartiniams majonezams: „Majonezo kategorijoje Lietuvoje turime daug klasikos, bet vis daugiau žmonių nori išbandyti kažką naujo – tiek skoniu, tiek tekstūra. Mūsų tikslas – pasiūlyti būtent tai.“

Kur ir su kuo naudoti?

Naujų skonių kūrėjas – Algis Kairys, „Daumantai LT“ technologas inovacijoms ir kokybei, sukūręs jau tūkstančius pagardų receptų. Pasak jo, kuriant naujus produktus dėmesys skiriamas keliems esminiams dalykams: kokybiški ingredientai, pagardų universalumas ir, žinoma, skonis.

Majonezas su wasabi yra švelnios salotinės spalvos, be jokių dažiklių, be konservantų. Šio skonio paslaptis – japoniški krienai, augantys vėsiuose, pavėsinguose miškuose, švariuose kalnų upelių pakraščiuose. Jie garsėja antioksidacinėmis savybėmis – padeda kovoti su laisvaisiais radikalais, lėtina senėjimo procesus. Šis majonezas – puikus pasirinkimas ieškantiems ne tik gero, tačiau ir šiek tiek egzotiško skonio“, – pasakojo A. Kairys.

Pagardas – labai universalus, tinka prie mėsos, keptų daržovių, makaronų, namuose gaminant sušius, o taip pat marinuoti lietuvių mėgstamus šašlykus: „Kai kurie žmonės šašlykus marinuoja būtent su majonezu, tad šis gaminys tam puikiai tiks – marinatui suteiks papildomo skonio.“

Kumpio skonio majonezas – subtilus žaidimas pojūčiais. „Receptūroje naudojamos citrinų sultys ir laisvai laikomų vištų kiaušiniai. Šis pagardas tiks ir tiems, kurie nevalgo mėsos, tačiau kartais pasiilgsta jos skonio. Siūlyčiau naudoti vietoje sviesto – tepti ant skrudintos duonos, papildyti pomidoru, baziliko lapeliu ar kitais mėgstamais sumuštinio ingredientais ir taip lengvai namuose pasigaminti brusketą. Taip pat tinka gaminant mėsainius ar dešrainius ar pagardinti tradicinį pusryčių patiekalą – kiaušinį“, – teigė A. Kairys.

Trečiasis produktas – aštrus majonezas – praturtintas šviežiomis aitriosiomis paprikomis. A. Kairys pabrėžia, jog tai itin kokybiškas produktas: „Ne šaldytos, ne marinuotos paprikos, o jų šviežia tyrė. Šis padažas taip pat be konservantų. Jis tinka sumuštiniams, užtepėlėms, šaltiems mėsos gaminiams, puikiai dera su jūros gėrybėmis. Taip pat galima naudoti vietoje sviesto. Apibendrinant – visų trijų naujų padažų naudojimas itin įvairiapusis.“ 

Straipsnis užsakytas

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra

Daugiau naujienų