Pereiti į pagrindinį turinį

Trinta burokėlių sriuba su migdolais

2015-03-15 08:00
DMN inf.
Trinta burokėlių sriuba su migdolais
Trinta burokėlių sriuba su migdolais / Shutterstock nuotr.

Burokėliai – viena naudingiausių daržovių mūsų organizmui. Dažniausiai jie yra mišrainių ar salotų sudedamoji dalis, tačiau burokėliai drąsiai gali būti ir pagrindinis ingredientas. Tad siūlome pasigaminti šiek tiek egzotišką trintą burokėlių sriubą.

Reikės

1 kg burokėlių,

40 g džiovintų slyvų,

2 valg. š. aštraus pomidorų padažo,

l 1–1,5 litro daržovių sultinio,

1 svogūno,

4 česnako skiltelių,

1 citrinos sulčių,

100 g sūrio su mėlynaisiais pelėsiais,

1 valg. š. migdolų drožlių arba skaldytų migdolų,

1 valg. š. alyvuogių aliejaus,

druskos,

žiupsnelio šviežiai maltų pipirų.

Paruošimo būdas

Burokėlius nulupkite, supjaustykite ir sudėkite į verdantį sultinį. Virkite, kol suminkštės. Supjaustykite slyvas, svogūną ir česnako skilteles.

Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir apkepkite smulkintą svogūną bei česnaką. Juos suverskite į verdančius burokėlius, sudėkite pomidorų padažą, pjaustytas slyvas, paskaninkite druska, pipirais, citrinų sultimis ir dar virkite kelias minutes, kol suminkštės slyvos.

Išvirtą sriubą kiek atvėsinkite, sutrinkite ir vėl užvirkite. Tiekdami į lėkštes įtrupinkite sūrio ir pabarstykite migdolais.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų